Werken kruispunt Doorn Noord starten in augustus

    10 juli 2020

    NINOVE – Aan de Aalstersesteenweg zijn de voorbereidende werken gestart voor de realisatie van het kruispunt ter hoogte van het industrieterrein Doorn Noord.

    Momenteel  gebeurt de aanleg van een persleiding. Deze moet de riolering van het industrieterrein aansluiten op het rioleringsstelsel van de Okegembaan.

    In augustus start de aannemer met de werken aan de nutsleidingen, als voorbereiding op de aanleg van het kruispunt zelf. Wanneer die werken precies kunnen starten is nog niet gekend.

    Schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen): “De stad is hierover in overleg met het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV). Werken in Welle zorgen voor een omleiding van zwaar vervoer over het traject. We moeten wellicht wachten tot die werken gedaan zijn.”

    Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD): “Ondanks de vertraging zullen de werken tijdig klaar zullen zijn. We zitten op schema en dat is een goede zaak.”

    Verbindingsweg

    Het kruispunt ter hoogte van het industrieterrein houdt meteen rekening met de verbindingsweg, die de stad en het AWV willen aanleggen tussen de Aalstersesteenweg en de Okegembaan. De aansluiting van de Okegembaan op enkele meter van kruispunt Den Doorn zorgt immers voor heel wat verkeersonveiligheid en filevorming. Het loskoppelen van de Okegembaan van het kruispunt kan daarvoor een oplossing bieden.

    Nogmaals Vande Winkel: “Ik besef ten volle, dat het een bijzonder complex dossier is. Met de vele handelszaken op de Ring West en Oost zal dat niet evident zijn, maar de huidige situatie is ook verre van ideaal.”

    Het stadsbestuur en het AWV onderzoeken daarbij ook al wat de mogelijkheden zijn voor kruispunt Den Doorn zelf. Concrete plannen zijn nog niet beschikbaar. “Tegelijkertijd werpen we in de mobiliteitsstudie ook al een blik op het stuk Aalstersesteenweg tussen het industrieterrein en kruispunt Den Doorn. Daar is de situatie voor fietsers bijvoorbeeld voor verbetering vatbaar.”

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons