Wegomlegging door werken Watergroep zorgt voor ongenoegen

    26 oktober 2018

    NINOVE-OKEGEM – De Watergroep is begonnen met de aanleg van een nieuwe waterleiding langsheen de Okegembaan en de Kattestraat.

    De oude leidingen waren dringend aan vervanging toe en dus konden de werken niet langer uitblijven.

    Doordat het vrij ingrijpende werken betreft en de veiligheid van de werknemers op de eerste plaats komt, zal er gedurende de periode van de werkzaamheden éénrichtingsverkeer van kracht zijn in de Okegembaan en Kattestraat. De voorziene periode bedraagt 6 maanden.

    De werken aan de Okegembaan duren tot begin januari, waarna vanaf 14 januari tot april de Kattestraat aan de beurt komt. De werken vorderen momenteel zeer vlot en de bewoners hopen dan ook dat de voorziene periode ingekort kan worden.

    Bewoners van de Okegembaan maken hun beklag over de omleiding die ze moeten volgen via de Aalstersesteenweg en de Leopoldstraat om terug op de Okegembaan te raken.

    De Watergroep verklaart dat de omleiding is uitgewerkt in samenspraak met de Ninoofse politie en dit de veiligste manier is.

    Werken met tijdelijke verkeerslichten op deze drukke verbindinswegen is geen optie omdat de wagens er op bepaalde momenten gaan stilstaan tot op het kruispunt Den Doorn. Dat zou onveilige toestanden veroorzaken.

    De bewoners hopen dat ze, na het beëindigen van de werken op de Okegembaan, toch via een regeling van plaatselijk verkeer hun woningen in beide richtingen kunnen bereiken.

    Verkeer is mogelijk komende vanaf Okegem richting Ninove, in de tegenovergestelde richting moet je de wegomegging volgen.

    GNE    Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons