Werken voor verwijderen van parkeerstroken op Boudewijnlaan zijn gestart

    07 augustus 2020

    NINOVE – Een gespecialiseerde firma is in opdracht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met het verwijderen van de markeringen voor parkeerstroken langs de Koning Boudewijnlaan. In de plaats daarvan komen bredere fietspaden.

    De laatste maanden waren er veel klachten over vrachtwagens, die op de fietsstrook geparkeerd stonden. Dit veroorzaakte voor fietsers gevaarlijke situaties op deze drukke gewestweg.

    Het AWV is de wegbeheerder van de N28/Koning Boudewijnlaan. “De parkeerstroken zijn inderdaad te smal voor vrachtwagens”, aldus de communicatieverantwoordelijke. “Dit betekent dan ook dat vrachtwagens er niet mogen parkeren.”

    Er is daarom beslist dat de parkeerstrook zal verdwijnen. “Aan de hand van markeringen zullen wij deze omvormen tot een schrikstrook tussen de rijweg en het fietspad. Dat is veiliger voor de fietsers en dan kan het fout parkeren zich ook niet meer voordoen.”

    Breed fietspad

    Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is tevreden met die visie: “We zijn heel blij dat het AWV op onze vraag is ingegaan om de parkeerstrook om te vormen tot een heel breed fietspad. De stad heeft dat verzoek aan het AWV gericht na meerdere, zeer terechte klachten van fietsers omdat vrachtwagens effectief voortdurend op het fietspad parkeren.”

    Bovendien neemt het aantal vrachtwagens toe en dus ook de problematiek. “Bijkomend zijn we al twee keer geconfronteerd met zware ongelukken, doordat auto’s op de geparkeerde vrachtwagens inreden bij slechte zichtbaarheid. Met een voldoende breed fietspad slaan we dus twee vliegen in een klap.”

    De werken zijn voorzien tussen 03 en 16 augustus. Door de extreme hitte worden de freeswerken tijdens de nacht uitgevoerd. Dat kan geluidhinder veroorzaken. De freeswerken zullen komende nacht eindigen. Volgende week gaan de schilderwerken van start.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons