Wijk Populierenhof krijgt aangepaste verkeerssignalisatie

    04 mei 2020

    NINOVE – Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) legde een plan voor om signalisatie aan te brengen in de nieuwe verkaveling Populierenhof. Volgens Guy D’haeseleer (Forza Ninove) had dit geen draagvlak bij de bewoners.

    De wijk Populierenhof bestaat uit de Abtenstraat, Patersweg, Witkapstraat en Kleemputstraat. Aangepaste verkeerssignalisatie moet daar vooral de parkeerproblemen oplossen en zorgen voor een veilige inrit van de Abtenstraat vanaf de Denderhoutembaan. Een bewoner van de wijk had die problematiek aangekaart bij de dienst mobiliteit en een oplossing gevraagd.

    “Met dit plan zijn de problemen uitgeklaard”, aldus schepen Vande Winkel tijdens de virtuele gemeenteraad van 23 april.

    Geen draagvlak

    Guy D’haeseleer zag dit even anders. “Om één iemand ter wille te zijn, ga je een hele straat koeioneren. Daar is nu al een gebrek aan parkeerplaatsen. Je voorziet een witte onderbroken lijn, maar dan moeten de rijstroken minstens 2,75 m breed zijn. Deze straat is maar 4,99 m breed, dus niet genoeg. Niemand zal hier nog kunnen parkeren. Tijdens een plaatsbezoek heb ik met de buren gepraat. Die mensen hebben dat niet aangevraagd. Als je iets wilt veranderen moet je een draagvlak hebben bij de bevolking en het grootste deel is hiermee niet opgezet. Je schept veel wrevel. Gebruik je gezond verstand en ga eerst eens kijken.”

    “Hoeveel mensen dit aanvragen is niet relevant”, gaf de schepen als tegenargument. “De verkeersveiligheid is hier belangrijk. We kiezen voor het algemeen belang en lossen een veiligheidsprobleem op.”

    “Je hebt geen enkel benul van de situatie en hebt niet met de mensen gesproken”, weerlegde de Forza-kopman diens redenering. “In de Abtenstraat gaat het om één persoon, die dit aanvraagt. Je kan evengoed een gele lijn of een volle witte lijn ter hoogte van het kruispunt voorzien. In de rest van de straat is dat niet nodig. Dit is niet in het algemeen belang, maar in uw belang en dat van één persoon. Dat zal voor ruzie en discussie zorgen.”

    Schepen Vande Winkel was niet te vermurwen: “We bekijken elke situatie objectief en dat gaat boven de plaatselijke parkeerplaatsen. Het hangt er trouwens van af met wie je praat.”

    Discussie gesloten. De meerderheid aanvaardde de signalisatieplanning met 17 tegen 15 stemmen en 1 onthouding.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons