“Wildparkeerders hebben een attitudeprobleem”

    28 september 2022

    POLLARE – Dat de Schuitstraat last heeft van wildparkeerders is een open deur intrappen. Dat bleek nog maar eens tijdens een interpellatie daarover in de gemeenteraad van 19 september.

    Deze problematiek kwam eerder al meermaals ter sprake.

    “Niettemin blijven volgens de straatbewoners de problemen met het wildparkeren aanhouden”, aldus Rudy Corijn (Forza Ninove). “Met het komende winter-sportseizoen en de uitbreiding van de sportactiviteiten in de naburige sporthal vrezen zij, dat de verkeersdruk en het wildparkeren nog zullen toenemen. Meldingen bij de politie zijn niet steeds effectief, omdat deze blijkbaar andere prioriteiten heeft.”

    Daarom wou het raadslid weten hoeveel boetes in de loop van 2022 zijn uitgeschreven en welke maatregelen de stad zal nemen.

    Attitude

    Er waren dit jaar 6 meldingen over wildparkeerders in de Schuitstraat, wist de schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) te melden.

    “Er zijn geen processen-verbaal uitgeschreven omdat de problemen telkens waren opgelost toen de politie ter plaatste kwam. Dat is inderdaad een gekend probleem, maar ik vind dit vooral een attitudeprobleem: je parkeert niet voor een garage of een inrit. Dat doe je niet, maar die trend zie je ook elders.”

    De uitbaatster van de sporthal doet volgens de schepen nochtans inspanningen.

    “Aan de toegangsdeur hangt een waarschuwingsblad, dat je een boete riskeert bij fout parkeren. Bovendien is beneden de Schuitstraat ook een betalende parking aangelegd. Je kunt toch niet overal onderbroken gele strepen laten schilderen.”

    Strepen

    Dat was nochtans net wat Corijn wou voorstellen.

    “De mensen van de sporthal menen het inderdaad goed. Toch zou ik in de straat die gele lijnen laten aanbrengen; daar is dat een zeer goed signaal.”

    De schepen wou dit nogmaals aan de verkeerscommissie voorleggen.

    “Maar een voorstel van de burgemeester om die zeker op de hoek aan te brengen is eerder niet weerhouden. Voor mij blijft het vooral een deontologisch probleem: de autobestuurders parkeren daar niet reglementair.”

    Dat een extra GAS-vaststeller op het laatste nippertje had afgezegd om bij de stad te werken, maakte de schepen evenmin vrolijk.

    Na de interpellatie op de gemeenteraad zal het wellicht even rustiger zijn in de Schuitstraat. Even.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons