Wouter Vande Winkel (Samen): “Wij falen als lokale overheid”

    29 juni 2023

    NINOVE – Het is niet de eerste keer, maar ook tijdens de gemeenteraad van 26 juni moest de schepen voor mobiliteit toegeven, dat personeelsgebrek de dienstverlening ernstig parten speelt.

    Dany Goessens (Forza Ninove) signaleerde tijdens de gemeenteraad diverse mankementen in dossiers met betrekking tot de mobiliteit. Meer zelfs: een besluit van de gemeenteraad van 23 mei 2022 over verkeersborden (B22) voor afslaande fietsers was nog helemaal niet uitgevoerd. “Waarom heeft de dienst mobiliteit nog niets gedaan met dit dossier? Wanneer is die dienst zinnens om verdere actie te ondernemen in dit dossier?”

    Personeelsgebrek

    Het antwoord van de schepen verbaasde niemand: een ernstig personeelsgebrek op zijn dienst en daardoor een zeer grote werklast.

    “We vinden geen kandidaten, ondanks zeven aanwervingsprocedures. Ik probeer de balletjes in de lucht te houden, maar het lukt niet meer. We falen als lokale overheid. Ik hou mijn hart vast voor dossiers van de komende maanden en jaren.”

    “Nog nooit meegemaakt in 40 jaar”, reageerde Michel Casteur (Open Vld) met ingehouden colère. “Er bestaan opleidingsinstituten; stuur jullie mensen daar naartoe om hen de basisbeginselen bij te brengen. Dat zal heel veel problemen voorkomen en oplossen. Trouwens hoe minder borden, hoe beter de verkeersgeleiding.” Hij zou er later op terugkomen.

    “Een heel moeilijke situatie”, beaamde de schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open Vld) de situatie, die Vande Winkel had beschreven. “Ik begrijp die frustratie. Sommige gemeenten snoepen elkaar zelfs bekwame ambtenaren af. Ook ik wacht bang af. Onze mensen doen hun werk zeer goed, maar het lukt niet meer.”

    Daarop stelde Dany Goessens een motie voor: beslissingen van de gemeenteraad zouden steeds binnen een bepaalde periode moeten worden uitgevoerd.

    Strikt juridisch kon een dergelijke algemene bepaling niet volgens gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld). “Al deel ik wel de bekommernis om de beslissingen van de gemeenteraad uit te voeren.”

    Goessens zal later een aangepaste tekst voor de gemeenteraad brengen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons