• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Wouter Vandewinkel (Samen): “Dit jaar minstens 1 snelheidsinformatiebord in elke deelgemeente”

  18 februari 2021

  POLLARE – De eerste nieuwe snelheidsinformatieborden verschijnen dezer dagen in het straatbeeld. “Ze hebben niet alleen een sterk sensibiliserende functie”, aldus schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel aan het bord op de Pollarebaan. “Ze helpen ook om de snelheidsproblematiek in kaart te brengen en aan te pakken.”

  De nieuwe borden geven de snelheid aan van het naderend verkeer. Ze werken op zonne-energie en vervangen de oudere, die op netstroom werkten en daardoor slechts beperkt bruikbaar waren.

  Positief effect

  De eerste 6 informatieborden komen op wegen met een hoge verkeersdruk en een gekende snelheidsproblematiek: de Denderhoutembaan, de Okegembaan, de Cyriel Prieelstraat, de Geraardsbergsesteenweg (Nederhasselt), de Pollarebaan en de Eichemstraat.

  Eind 2021 moet minstens één bord in elke deelgemeente zijn geïnstalleerd

  “Hun positief effect op de verkeersveiligheid is voldoende bewezen.”

  De schepen verwacht veel van die borden: “De meeste chauffeurs passen hun snelheid aan en dat zorgt voor een bijna permanente daling van de snelheid van het totale verkeer. Onverantwoorde chauffeurs zal je natuurlijk altijd blijven hebben. Globaal verwacht ik wel een uiterst positief effect voor de omwonenden.”

  Omwonenden

  Twee van die omwonenden vinden dit alvast een goed initiatief.

  “Ik woon hier sinds 1977 en zeker de laatste jaren is het verkeer hier erg toegenomen”, vertelt ons Serge. “Vooral ’s avonds en ’s nachts rijden sommigen hier aan hoge snelheid voorbij. Niet te geloven.”

  Dokter Theo Gijssels beaamt dit: “Een zeer goed idee, die borden. ’s Avonds laat en ’s morgens vroeg wordt hier inderdaad vrij snel gereden. Je mag hier nochtans maar 50 km per uur.”

  Sluipwegen

  Vande Winkel kijkt verder. “We gaan het effect van de borden evalueren, maar ik hoop met een verschuiving van het budget nog extra borden te kunnen plaatsen. In principe zouden we zo’n bord op elke sluipweg moeten hebben, want sluipverkeer zorgt voor veel overlast in de deelgemeenten. Het aantal wagens krijg je er niet mee naar beneden. Je kan er wel voor zorgen, dat het verkeer zich aan de snelheidslimiet houdt.”

  De borden meten de snelheid in beide richtingen. Dat levert uiteraard een pak gegevens op voor de stad en de lokale politie. “Met een dicht netwerk van dergelijke borden krijgen we een beter zicht op waar en wanneer het meeste verkeer passeert. Dan kunnen we daar natuurlijk ook de controles of snelheidsremmende maatregelen op afstemmen.”

  MLI

  De borden meten de snelheid in beide richtingen.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons