Zeven chauffeurs onder invloed zijn rijbewijs tijdelijk kwijt

    07 juni 2022

    NINOVE – De lokale politie controleerde maandag 6 juni bestuurders op het gebruik van alcohol en andere drugs. Zij nam van zeven onder hen het rijbewijs af voor 15 dagen.

    Onder leiding van een aspirant-hoofdinspecteur van de Oost-Vlaamse politieacademie voerde de lokale politie tussen 12.30 uur en 21 uur controleacties uit. Ze zette twee vaste controleploegen en één interceptieploeg op de moto in.

    Plaats Controles PV’s
    Ninove, Aalstersesteenweg 10 6
    Okegem, Fr. van der Perrekaai 4 4
    Denderwindeke, Edingsesteenweg 17 6
    TOTAAL 31 16

     

    Vastellingen

    • Bij de eerste controlepost legden twee bestuurders een positieve speekseltest af. Zij moesten hun rijbewijs onmiddellijk en voor 15 dagen inleveren. Beiden hadden ook illegale drugs bij zich. Dat was ook het geval bij een passagier van een van de wagens. De drugs zijn in beslag genomen en de nodige dossiers opgesteld.
      Een andere bestuurder had geen rijbewijs.
    • Aan het tweede dispositief bleek een chauffeur onder invloed van alcohol. Hij verloor ook zijn rijbewijs voor 15 dagen.
      Een andere bestuurder legde een positieve speekseltest af en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Bij hem en zijn passagier trof de politie illegale drugs aan. Ze nam deze in beslag en stelde de nodige dossiers op.
    • Op de derde locatie waren nog twee chauffeurs betrapt op rijden onder invloed van alcohol.  Ook zij zijn voor 15 dagen hun rijbewijs kwijt.
      Een andere bestuurder reed onder invloed van illegale drugs.
      In een voertuig trof de politie een verboden wapen aan.
      Een chauffeur reed zonder rijbewijs.
      Tenslotte is ook een bestuurder gevat terwijl hij zijn mobieltje gebruikte.

    In totaal trok de politie 7 rijbewijzen in voor rijden onder invloed van alcohol (3) en andere drugs (4). 5 personen hadden illegale drugs in hun bezit, 2 chauffeurs reden zonder rijbewijs, 1 had een verboden wapen bij zich en 1 bestuurder belde terwijl hij reed.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons