Forza Ninove wil af van verkiezingsborden op openbaar domein

    24 april 2024

    NINOVE – “Verkiezingsborden op openbaren plaatsen zijn een meerkost voor de stad en de technische dienst, die andere prioriteiten heeft”, aldus Guy D’haeseleer (Forza Ninove).

    Bij elke verkiezing plaatst de technische dienst van de stad gemeentelijke verkiezingsbroden op de invalswegen en in de deelgemeenten. Daarop kunnen de verschillende partijen hun verkiezingsaffiches plakken. Dit jaar zijn er op 9 juni en op 13 oktober verkiezingen en zouden de borden dus twee keer in het straatbeeld opduiken.

    Kerntaak

    Forza Ninove stelt voor om voortaan af te zien van de plaatsing van deze borden. “Dit is een nutteloze meerkost voor de stad, zowel op het vlak van materiaal als van werkuren. De toestand van vele straten, voetpaden en pleinen in onze stad is dramatisch. Er is dan ook een serieuze inhaalbeweging nodig. Het stadspersoneel kan zich beter concentreren op zijn kerntaak in plaats van zich te moeten bezighouden met de plaatsing van verkiezingsborden, die totaal nutteloos zijn.”

    Guy D’haeseleer zal op de gemeenteraad van 27 april een voorstel ter stemming voorleggen om af te zien van de plaatsing van deze borden. “Diegene, die verkiezingsborden wil, moet deze maar zelf plaatsen bij privépersonen.”

    MLI/GNE

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons