Geen lokale, wel provinciale PVDA-lijst

  06 juli 2024

  NINOVE – Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober komt de Partij Van De Arbeid (PVDA) niet op met een eigen Ninoofse lijst.

  “Na onze verkiezingsoverwinning van 9 juni krijgen we veel vragen of we ook gaan opkomen in Ninove”, legt Joachim De Maeseneer (voorzitter PVDA-Ninove) ons uit. “We verdubbelden hier immers onze score en haalden 6,5-7 %. De PVDA heeft de ambitie om overal in België de bezorgdheden en de problemen van de mensen in handen te nemen. Daarvoor voeren we actie op het terrein en brengen we de mensen in beweging om overwinningen te boeken.”

  Afdeling

  Joachim en medestanders bouwen aan een afdeling van de PVDA in Ninove, die deze rol kan opnemen.

  “Maar er is nog een weg af te leggen. Daarom is besloten om op dit moment prioriteit te geven aan de uitbouw van de lokale afdeling en nu nog niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bij deze dan ook een oproep aan iedereen, die ons wil helpen bij de uitbouw van onze Ninoofse werking.”

  Doorbraak

  Deze beslissing is een onderdeel van een brede strategie, waarbij de PVDA geduldig bouwt aan een doorbraak in het hele land.

  Zo haalden we onze eerste verkozenen jaren geleden in Zelzate en Herstal, gevolgd door Luik en Antwerpen. De jaren erop behaalden we onze eerste nationale verkozenen. Vandaag gaat de PVDA van 38 naar 50 parlementsleden in het hele land. Met de gemeenteraadsverkiezingen willen we verder vooruit gaan in Gent, Zelzate en Sint-Niklaas en voor het eerst verkozenen halen in Aalst en Ronse. Voor de provincieraadsverkiezingen kunnen de Ninovieters op 13 oktober wel op ons stemmen.”

  Info: PVDA Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons