Ninoofse PVDA-kandidaten voor nationale verkiezingen

  26 februari 2024

  NINOVE – De lokale afdeling voor de Partij Van De Arbeid (PVDA) is met 3 kandidaten goed vertegenwoordigd voor de verkiezingen van 9 juni.

  “De PVDA zit in heel het land in de lift”, aldus Joachim De Maeseneer (voorzitter PVDA Ninove). “Dat komt doordat wij luisteren naar de mensen, hun prioriteiten op de politieke agenda zetten en overwinningen afdwingen. Ook in Ninove voel ik, dat de mensen op zoek zijn naar een links alternatief. Dat merkten we in de honderden gesprekken, wanneer wij de mensen hun mening vroegen met De Grote Bevraging. Zo bleek nogmaals, dat ze eerlijke belastingen willen, wat enkel de PVDA consequent verdedigt. Ik ben zeer trots om nu ook 3 Ninoofse kandidaten naar voor te schuiven om bij de komende verkiezingen de sociale stem in Ninove te vertegenwoordigen.”

  Kandidaten

  Kimberly Delangre (30) uit Denderwindeke werkt als begeleidster bij volwassenen met een beperking en heeft een groot hart voor dieren. Je kan haar terugvinden op de 19de plaats op de lijst voor het federaal parlement. “Wat mij aanspreekt bij de PVDA is dat zij steeds de kant van de gewone mensen kiest en jongeren een plaats geeft. Daarnaast zijn we consequent solidair met onderdrukte volkeren overal ter wereld, zoals de Palestijnen, die momenteel al onze steun kunnen gebruiken.”

  Malick Sylla (53) woont met zijn gezin op de Rechteroever in Ninove en werkt als arbeider bij een industriële bakkerij, waar hij actief is bij het ACV Voeding en Diensten. Hij staat op de 22ste plaats op de lijst voor het Vlaams parlement. “Het is tijd voor meer arbeiders in de parlementen. Daarom zit ik bij de PVDA. Welke andere partij heeft arbeiders zoals Robin Tonniau als lijsttrekker? Bij de PVDA staan we met de beide voeten op de grond. Omdat we weten hoe het leven in elkaar zit, komen wij op voor rechtvaardige belastingen en meer koopkracht.”

  Joachim (42) zelf werkt als begeleider bij volwassenen met een beperking. In zijn vrije tijd is hij actief bij Natuurpunt en bij het buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk, waar hij woont met zijn gezin. Je komt hem wel eens tegen op een quiz en hij organiseert zelf quizzen voor goede doelen. Je kan hem vinden op de 18de plaats op de lijst voor het Vlaams parlement. “Omdat ik werkzaam ben in de zorg, is de PVDA een logische keuze voor mij. Want de PVDA is de partij, die investeringen in de helden van de zorg afdwong. Ook is de PVDA de ecologische partij, die het sociale aspect niet vergeet. Ik ben heel fier, dat we met 3 sterke kandidaten Ninove mogen vertegenwoordigen.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons