Vrijwillige voorzitters en bijzitters voor verkiezingen zijn welkom

    01 maart 2024

    NINOVE – De stad zoekt gemotiveerde vrijwilligers om zondag 9 juni te fungeren als bijzitter of voorzitter van een stem- of een telbureau.

    Misschien spreekt het je aan om als vrijwilliger op de verkiezingsdag een handje te helpen in één van de stem- en telbureaus.

    Stembureau (voormiddag)

    De bijzitters in een stembureau houden toezicht op de doorstroming, nemen de identiteitskaarten aan, controleren de lijsten en stempelen de kiezersbrieven af.

    De voorzitters nemen daarnaast ook een coördinerende rol op, zodat alles op een gestructureerde en correcte manier verloopt. Hun taken zijn onder andere het invullen van het proces-verbaal, de controle van de volmachten, hulp aan kiezers in het stemhokje.

    Op de verkiezingsdag ben je aanwezig vanaf 7 uur. Het stembureau is open voor de kiezers van 8 tot 14 uur.

    Telbureau (namiddag)

    De bijzitters in een telbureau staan in voor het correct verwerken van de geldige en ongeldige stembiljetten.

    De voorzitters nemen daarnaast ook een coördinerende rol op en zorgen ervoor, dat alles op een gestructureerde en correcte manier verloopt.

    Op de verkiezingsdag ben je aanwezig vanaf 14 uur. Het telbureau is open van 14 uur tot het einde van de telling.

    Vergoeding

    Net als niet-vrijwillige voor- en bijzitters, ontvang je het wettelijk voorziene presentiegeld. Je krijgt tijdens de dag uiteraard ook eten en drinken.

    Voorwaarden

    • Je bent 18 jaar en stemgerechtigd.
    • Je bent kiesgerechtigd in Ninove.

    Info: je kunt je registreren als vrijwilliger via het online formulier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons