Vernieuwde speeltuin in De Gavers

    04 april 2023

    GERAARDSBERGEN – De vernieuwde speeltuin in provinciaal domein De Gavers is zaterdag 1 april feestelijk geopend. De integrale toegankelijkheid is verbeterd en de speelomgeving klimaatbestendiger gemaakt.

    De laatste renovatie dateerde al van 2004; het was dus hoog tijd voor een grondige heraanleg.

    Spelen voor iedereen

    De ruimtes tussen het zwembad, de cafetaria, het terras en de speeltuin zijn meer met elkaar verbonden door aanpassingen in de terraszone en de aanleg van een pleinfunctie met een open karakter.

    De speelzone is voorzien van integraal toegankelijke paden, extra zitgelegenheid en rustpunten. De speelzones zijn opgedeeld in leeftijdscategorieën. De nieuwe speeltoestellen bieden aandacht voor inclusief spelen en samenspelen voor iedereen.

    Klimaatbestendig

    Extra boom- en plantenbakken dragen bij tot de klimaatrobuustheid van de speelzone. Het bijkomend groen zorgt voor wateropvang en natuurlijke koeling door de schaduw.

    Waar mogelijk zijn natuurlijke materialen en een circulaire waterdoorlatende bestrating toegepast voor maximale infiltratie. De waterafvoer gebeurt via een natuurlijk grachtensysteem en de bestaande klinker- en kasseiverharding is hergebruikt.

    De firma Wulteputte voerde de omgevingswerken uit, de firma Kompan leverde de speeltuigen. De volledige heraanleg kostte € 588.000.

    Info: De Gavers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons