Verplichte quarantaine en test na verblijf in rode zone

    30 december 2020

    ALGEMEEN – Het Overlegcomité heeft woensdagnamiddag 30 december de regels rond reizen verstrengd. Die maatregelen moeten vermijden, dat reizigers besmettingen invoeren en de mogelijke verspreiding van de nieuwe variant van COVID-19 tegengaan.

    Iederéén, die terugkeert van vakantie in een rode zone, moet in quarantaine gaan. Het volstaat niet langer om op het Passenger Locator Form (PLF) te verklaren, dat de reis in veilige omstandigheden gebeurde.

    Verplichte quarantaine

    • Alle verblijven in rode zones zijn voortaan hoog risicocontacten.
    • Met ingang van 31 december 2020 moet iedereen (inwoners en niet-inwoners) na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone bij terugkeer in quarantaine.
    • De quarantaine eindigt pas na een negatieve PCR-test op dag 7 van de quarantaine.
    • Deze maatregel geldt voorlopig al tot 15 januari.
      Er zijn slechts een aantal strikte uitzonderingen voorzien.
      – Voor mensen die kritische functies uitoefenen in essentiële sectoren.
      – Voor studenten, om een examen af te leggen.
      – Bij een buitenlandse professionele verplaatsing.

    PCR-test

    • Inwoners, die terugkeren uit een rode zone en er langer dan 48 uur verbleven, moeten zich op dag 1 en dag 7 van de quarantaine verplicht laten testen.
    • Zij ontvangen vanaf zaterdag 2 januari 2021 na terugkeer een sms, waarmee ze zich kunnen aanmelden bij een testcentrum.
    • Inkomende reizigers kunnen zich vrijwillig op Brussels Airport laten testen. Dat zou ook kunnen op de luchthaven van Charleroi en het station Brussel-Zuid.

    Extra controles

    Er zullen meer controles gebeuren van het PLF en de negatieve test, die sinds 25 december verplicht is voor niet-inwoners, die ons land inreizen.

    Info: Overlegcomité.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons