Verstopte riolering zet ‘A L’ aise’ en Pro Duo onder water

  01 juli 2020

  NINOVE – Een verstopte riolering in combinatie met de hevige regenval, bezorgde de uitbaters van café ‘A L’ aise’ woensdagmorgen 1 juli een onaangename verrassing. De zaak was helemaal ondergelopen. Ook het winkelpand van Pro Duo ernaast liep waterschade op.

  “Het mag stilletjes aan stoppen”, vertelde ons Christel Beeckman van de horecazaak. Eerst de verplichte corona-sluiting drie dagen na de opstart. Vorige week een balsturige klant, die Albert te lijf ging en deze ochtend een zondvloed in de zaak.

  “De onderhoudsploeg van brouwerij Alken zou deze morgen langs komen voor de koeling. Meteen toen we het café binnenstapten, zagen we dat alles onder water stond. We zijn snel op zoek gegaan naar een mogelijke oorzaak, maar konden in eerste instantie niets vinden.”

  Het rioleringswater was door de hevige regen van vannacht naar boven gekomen. “De buizen zaten verstopt. Er is van alles uitgehaald: colaflesjes, blikjes… wellicht overblijfsels van de laatste carnaval. Maar die buizen moeten volledig worden hersteld, anders krijgen we binnen de kortste keren hetzelfde probleem.”

  Het schadedossier is voor de verzekering. “Ook hiernaast bij Pro Duo is er behoorlijk wat waterschade; alles wat in kartonnen dozen stond en niet in plastic verpakt kunnen ze weggooien.”

  “En dan nu de opkuis beginnen. Het lijkt terug naar af.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons