Verteltassen geven extra info over de corona-vaccinatie

    29 mei 2021

    NINOVE – Een verteltas met een 30-tal duidelijke tekenplaten, moet het volledige proces van de vaccinatie zo eenvoudig mogelijk in beeld brengen. De doelgroepen: anderstaligen en mensen in een kwetsbare positie.

    De vzw Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) Dender ontwikkelde in samenwerking met de Eerstelijnszones Dender, Dender-Zuid en Regio Aalst een vernieuwende methodiek om deze doelgroepen te informeren over en te motiveren tot vaccinatie tegen het corona-virus.

    Ook bij hen leven vooral bezorgdheden over de veiligheid van vaccins en over praktische drempels. Om hen op een laagdrempelige manier en van dichtbij de juiste informatie te geven, is de verteltas ‘Vaccinatie tegen het coronavirus, is dit iets voor mij?’ ontwikkeld.

    Verteltas

    Ze bevat een 30-tal duidelijke tekenplaten, gerealiseerd in samenwerking met NV Andersom en Gaëtan Dehaese.

    Zij brengen het volledige proces van de vaccinatie zo eenvoudig mogelijk in beeld: van de uitnodiging tot de prik zelf. Sleutelfiguren van diverse gemeenschappen en organisaties kunnen via de vertelplaten in kleine groep in gesprek gaan over de vaccinatie. De spreektekst op de achterzijde van de platen biedt houvast bij het verhaal.

    Op die manier kunnen mensen uit de doelgroepen ook hun bezorgdheden en twijfels uiten, zodat misvattingen meteen kunnen worden rechtgezet.

    Vormingen

    In Het Sociaal Huis Ninove zijn inmiddels een 7-tal mensen gevormd om met de tas aan de slag te gaan. Gedurende de hele maand mei organiseert Logo Dender vzw in haar volledig werkingsgebied nog verschillende vormingen.

    Op die manier hopen ze veel kwetsbare doelgroepen te bereiken en bij te dragen tot het verhogen van de vaccinatiegraad.

    Info: Logo Dender vzw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons