Vervroegde herfstbooster voor zorgverleners

    03 augustus 2022

    REGIO – Zorgverleners van de Eerstelijnszone (ELZ) Regio Aalst kunnen vanaf woensdag 17 augustus een herfstboosterprik tegen COVID-19 krijgen. Ook Ninove neemt initiatieven in die richting.

    Elke zorgverlener van de ELZ Regio Aalst, die woont of werkt in Aalst, Lede, Erpe-Mere, Haaltert of Denderleeuw, komt in aanmerking. Dat aanbod geldt dus voor alle artsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen, kinesisten, verpleegkundigen, zorgkundigen… van deze ELZ.

    Voor de meeste personeelsleden van ziekenhuizen en woonzorgcentra zal de herfstbooster ook via het werk beschikbaar zijn.

    De zorgverleners zullen geen oproep ontvangen voor de vervroegde herfstbooster. Indien zij hierop wensen een beroep te doen, kunnen ze een afspraak maken via het vaccinatiecallcenter (Tel. 053-723 080). Na afspraak kunnen ze terecht in het vaccinatiepunt De Oever, Albrechtlaan 117 in Aalst.

    Bevolking

    Elke meerderjarige, die een volledige basisvaccinatie kreeg, zal vanaf begin september automatisch een uitnodiging ontvangen voor de herfstboosterprik, van zodra de laatste covid-vaccinatie meer dan drie maanden geleden is.

    Opgelet: het vaccinatiecentrum verhuist vanaf 15 september terug naar Denderdal (Kortestraat 14 Aalst).

    Mensen die geen (volledige) basisvaccinatie kregen, moeten zelf een afspraak maken via het callcenter (tel. 053-723 080). Zij ontvangen géén automatische uitnodiging.

    Ninove

    De 80-plussers zijn in Ninove al sinds 14 mei uitgenodigd voor een tweede boosterprik.

    Je kan daarvoor gratis bellen naar de helpdesk (0800-20 507), van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en19 uur. Je kan ook een mailtje sturen naar callcentervc@ninove.be.

    De bewoners in woon-zorgcentra (zonder leeftijdscategorie) en personen met een verzwakte immuniteit kregen eveneens hun tweede boostervaccin.

    GGM

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons