Vierde elektrische rolstoelfiets voor bewoners van Schoonderhage

    26 oktober 2019

    OUTER – Met de steun van de Nationale Loterij kunnen de bewoners van het nieuwe woonproject aan de Aardeweg ook gebruik maken van een elektrische rolstoelfiets. “De levenskwaliteit van onze bewoners krijgt hierdoor een bijzondere opwaardering”, aldus agogisch verantwoordelijke Dirk Brejou. “Hun mogelijkheden tot integratie in het maatschappelijk leven stijgen daardoor in ruime mate.”

    Een aantal bewoners heeft naast hun mentale ook een fysische beperking. “Doordat ze in een rolstoel zitten, is hun mobiliteit sterk ingeperkt. Veelal zijn zij zelf niet in staat om hun rolstoel eigenhandig te gebruiken en zijn ze voor verplaatsing afhankelijk van begeleiding. Hun actieradius is hierdoor beperkt tot de woning waarin ze verblijven en de onmiddellijke omgeving ervan.”

    Een elektrische rolstoelfiets biedt hen de mogelijkheid om die actieradius enorm te verruimen en laat hen toe om op een comfortabele manier te genieten van een ruimere omgeving.

    “Dat betekent een sterke opwaardering om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Boodschappen doen met een begeleider, deelnemen aan vrijetijds- en culturele activiteiten, een terrasje doen, genieten van een fietstochtje in de natuur… De begeleiders zelf kunnen met een beperkte fysieke inzet de bewoners op een comfortabele manier ondersteunen in de verkenning van hun ruimere leefomgeving.”

    De betrokken bewoners delen deze elektrische rolstoelfiets via een vooraf vastgelegde planning. Op die manier is het gebruik ervan optimaal.

    Deze vierde fiets kwam er met de steun van de Nationale Loterij.

    Info: Schoonderhage.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons