Virtuele OCMW-raadzitting loopt in het honderd: “Ne ressort die gesprongen was.”

    22 april 2020

    NINOVE – Hoe moet je de mislukte virtuele zitting van de OCMW-raad omschrijven? We kunnen wel enkele kwalificaties bedenken, maar houden ons op de vlakte. Een ding is zeker: dit is een ‘ambitieuze’ stad als Ninove onwaardig.

    Wellicht zal er stevig gevloekt zijn, woensdagavond 22 april, toen de zitting van de virtuele OCMW-raad totaal de mist in ging.

    Er was nochtans duchtig geoefend, met aparte infosessies voor de raadsleden, voorbereidende commissies en individuele begeleiding. De IT’ers en techniekers van de stad maakten hun borst nat: de live-uitzending via het YouTube stadskanaal kwam in orde.

    Alleen, toen de zitting om 19.30 uur moest beginnen, ging het helemaal fout. Een kwartier later kregen we wel een aantal raadsleden in beeld: Michel Casteur, Renaat Raes, Anja Beeckman, Guy D’haeseleer en Karolien De Roose.

    En nadien niets meer, nada, niente, nougatbollen. Alleen een snerpend geluid, dat zich enkele keren herhaalde. Tot grote hilariteit van Anja Beeckam. “Precies ne ressort die gesprongen was” hoorden wij Karolien De Roose hierop zeggen.
    Een bloemrijke omschrijving voor de hele misgelopen zitting. Meteen een carnavalsthema om te onthouden.

    Geen live-uitzending dus van die OCMW-raad. En aangezien die zitting geen openbaar karakter had, is het de vraag of die wettelijk is verlopen.

    En hoe zal de gemeenteraad morgen verlopen? We kijken er alvast naar uit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons