Voormalig RTT-gebouw ruimt plaats voor appartementencomplex ‘De Graanmarkt’

    11 July 2020

    NINOVE – De sloop van het oude gebouw van de Regie voor Telefonie en Telegrafie (RTT) op de Graanmarkt is begonnen. Wolf Invest zal er twee appartementsgebouwen met ondergrondse parking realiseren: De Graanmarkt.

    ConnectImmo (de vastgoedafdeling van Proximus) verkocht al een deel van het oude RTT-gebouw in 2004: de hoek, waar nu Telenet is gevestigd. Dat pand blijft bestaan.

    Alle telecomactiviteiten van Proximus zijn gecentraliseerd in de voormalige conciërgewoning kant Koepoortstraat, die eigendom blijft van ConnectImmo.

    Proximus, de opvolger van de RTT/Belgacom, was sinds november 2002 al verhuisd naar het Ninia Shopping Center. Vanaf 5 juni 2020 zit de telecomwinkel in een nieuw pand op de hoek van de Centrumlaan en de Kaardeloodstraat.

    Nieuwbouw

    Vrijdag 10 juli startte de afbraak aan de straatzijde, uiteraard onder nogal wat publieke belangstelling. De lokale politie legde even het verkeer stil om veiligheidsredenen. De afbraakwerken zullen duren tot het einde van deze maand.

    Wolf Invest zal dan op die voormalige RTT-site een nieuwbouw realiseren. Er komen 35 appartementen, verdeeld over 2 bouwblokken, voorzien van liften en een ondergrondse parkeergarage. Er is een gemeenschappelijke binnenkoer/binnentuin voorzien.

    De flats zullen een mix zijn van respectievelijk 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen. Daarmee mikt de projectontwikkelaar op jonge gezinnen, op zoek naar een eerste woonst. Ook senioren, die hun huis willen inruilen voor een praktisch en goed gelegen appartement, zijn een doelgroep.

    De Graanmarkt straalt moderne architectuur uit. Alle 35 appartementen, verdeeld over blok A en blok B bieden hedendaags energiezuinig wooncomfort. Ze beschikken over een ruim terras of tuin en bieden een open zicht.

    Info: Project Graanmarkt.

    MLI  – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons