• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Voormalig RTT-gebouw ruimt plaats voor appartementencomplex ‘De Graanmarkt’

  11 juli 2020

  NINOVE – De sloop van het oude gebouw van de Regie voor Telefonie en Telegrafie (RTT) op de Graanmarkt is begonnen. Wolf Invest zal er twee appartementsgebouwen met ondergrondse parking realiseren: De Graanmarkt.

  ConnectImmo (de vastgoedafdeling van Proximus) verkocht al een deel van het oude RTT-gebouw in 2004: de hoek, waar nu Telenet is gevestigd. Dat pand blijft bestaan.

  Alle telecomactiviteiten van Proximus zijn gecentraliseerd in de voormalige conciërgewoning kant Koepoortstraat, die eigendom blijft van ConnectImmo.

  Proximus, de opvolger van de RTT/Belgacom, was sinds november 2002 al verhuisd naar het Ninia Shopping Center. Vanaf 5 juni 2020 zit de telecomwinkel in een nieuw pand op de hoek van de Centrumlaan en de Kaardeloodstraat.

  Nieuwbouw

  Vrijdag 10 juli startte de afbraak aan de straatzijde, uiteraard onder nogal wat publieke belangstelling. De lokale politie legde even het verkeer stil om veiligheidsredenen. De afbraakwerken zullen duren tot het einde van deze maand.

  Wolf Invest zal dan op die voormalige RTT-site een nieuwbouw realiseren. Er komen 35 appartementen, verdeeld over 2 bouwblokken, voorzien van liften en een ondergrondse parkeergarage. Er is een gemeenschappelijke binnenkoer/binnentuin voorzien.

  De flats zullen een mix zijn van respectievelijk 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen. Daarmee mikt de projectontwikkelaar op jonge gezinnen, op zoek naar een eerste woonst. Ook senioren, die hun huis willen inruilen voor een praktisch en goed gelegen appartement, zijn een doelgroep.

  De Graanmarkt straalt moderne architectuur uit. Alle 35 appartementen, verdeeld over blok A en blok B bieden hedendaags energiezuinig wooncomfort. Ze beschikken over een ruim terras of tuin en bieden een open zicht.

  Info: Project Graanmarkt.

  MLI  – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons