Voortaan pleisters in plaats van stickers

    20 april 2023

    NINOVE – Het Rode Kruis verkoopt van donderdag 20 april tot en met donderdag 4 mei pleisters in plaats van de traditionele stickers. De opbrengst gaat naar de werking van de lokale afdelingen.

    Geen sticker meer, maar een pleister. Onderzoek wees uit, dat het tijd was voor vernieuwing.. Er is gekozen voor een nieuw en nuttig product, met een verwijzing naar de activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen: een pleister.

    Smurfen

    Op het eerste gezicht ziet de pleister er hetzelfde uit als de sticker. De pleisterverpakking is bedrukt met een tekening van De Smurfen en heeft ongeveer hetzelfde formaat als de vroegere sticker. Binnenin zit echter een grote witte pleister, die je op maat kan knippen.

    Op de achterkant vind je geen wedstrijdformulier terug. Wel staat daar algemene informatie over de activiteiten van Rode Kruis Vlaanderen, bloed en plasma, hoe je vrijwilliger wordt en meer info over cursussen.

    Ook de prijs evolueert mee: in 2023 steunt de Vlaming het Rode Kruis door een pleister te kopen van € 10. De opbrengst gaat naar de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen.

    Verkooppunten

    • Op de volgende plaatsen kan je de Rode Kruisvrijwilligers terugvinden.
      – Carrefour: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023.
      – Colruyt: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023.
      – Aldi Meerbeke: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023.
      – Jumbo: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023.
      – Ninia shoppingcenter: zaterdag 22 april 2023.
    • Deze lokale handelaars helpen om de pleister te verkopen.
      – Spar Denderwindeke,
      – Apotheek De Bolle Outer,
      – Apotheek Geeroms Denderhoutembaan Ninove.
    • Online
      De pleister is ook online te koop. Dit is een oplossing voor mensen, die geen vrijwilligers tegenkomen, maar toch de lokale afdeling willen steunen.
      De koper betaalt de verzendkosten (€ 4,95); bij de aankoop van 2 pleisters is de verzending gratis. Bpost levert de bestelling binnen 2 dagen.

    Opbrengst

    De opbrengst van de pleisterverkoop gaat zoals elk jaar naar de lokale werking: de aankoop van een nieuwe tent en de aankoop van Astrid-zenders.

    Info: pr@ninove.rodekruis.be of 0498-06 05 34.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons