Vorig jaar minder bezoekers voor De Gavers

    12 januari 2024

    GERAARDSBERGEN – De Oost-Vlaamse recreatiedomeinen trokken vorig jaar opnieuw bijna 2 miljoen bezoekers, Puyenbroeck blijft populairste. De Gavers moest het met 100.000 bezoekers minder doen.

    De 7 provinciale domeinen telden vorig jaar samen 1,9 miljoen bezoekers, evenveel als in 2023. “Het weer heeft een enorme invloed”, zegt gedeputeerde An Vervliet (N-VA). “Mei en oktober waren in 2023 globaal de topmaanden voor onze domeinen. Voor de zweminfrastructuur waren dat juni en september.”

    De Gavers

    Het populairste recreatiedomein blijft Puyenbroeck in Wachtebeke met 957.554 bezoekers, zo’n 130.000 meer dan in 2022. Daarna volgen De Ster in Sint-Niklaas en De Gavers in Geraardsbergen. “Het zijn ook de grootste drie domeinen, waar we het breedste palet aan recreatie bieden. Het is logisch, dat zij er bovenuit steken.”

    De Gavers telde vorig jaar wel 100.000 bezoekers minder dan in 2022. “Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat de zweminfrastructuur vroeger sloot. September was qua weer een zeer goeie maand, maar in de tweede helft van die maand was De Gavers al gesloten. Het openluchtzwembad van Puyenbroeck was toen wel nog open.”

    De openluchtinfrastructuur in de toekomst langer openhouden, is een optie. “In de zomermaanden zitten we aan onze limieten, maar als we merken, dat het in september steeds vaker mooier weer is, kunnen we wel bekijken om de zweminfrastructuur bijvoorbeeld in De Gavers pas later te sluiten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons