Wandelend babbelen en levenscoach voor senioren

    07 april 2022
    1. NINOVE – Twee sociale initiatieven zijn bedoeld om Ninoofse senioren een positief gevoel te bezorgen: Wandel & Babbel en de inzet van een life coach.

    Het eerste is een samenwerking tussen het Mobiel Sociaal Huis en de leerlingen van het 6de jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van het Hartencollege Secundair Onderwijslaan.

    Wandelen

    Een eenvoudige babbel betekent vaak een meerwaarde binnen de hulpverlening. Wandelen heeft dan weer een positief effect op het mentaal en fysiek welbevinden. Zo groeide het idee voor het project ‘Wandel & Babbel’. De leerlingen en de senioren gaan samen wandelen en maken ondertussen een babbel.

    Karin Couck (directeur): “Het project past perfect binnen de doelstellingen van onze opleiding Gezondheids- en Welzijnswetenschappen. De leerlingen uit deze richting zijn sociaalvoelend en gaan graag om met mensen. Leren vanuit de concrete werkelijkheid is een absolute meerwaarde voor hen. Via stages en seminaries maken ze kennis met de gezondheids-en welzijnssector en dus ook met dit project.”

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “De leerlingen kregen eerst een introductie over de werking van het Sociaal Huis. Ze bestudeerden o.a. de theoretische achtergrond rond eenzaamheid bij ouderen en communicatie. Via rollenspelen oefenden zij luister- en gesprekstechnieken in. Sinds maart trekken ze twee keer per maand op pad voor een wandel en een babbel met senioren. Een win-winsituatie voor de beide partijen.”

    Het loopt begin mei af. Na een evaluatie is herhaling mogelijk.

    Life coach

    Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat een ingrijpende gebeurtenis jouw mentaal welzijn onder druk zet. De nood aan een gesprek kan dan zeer groot zijn. Daarom start het Sociaal Huis een samenwerking met psycholoog en life coach Guido Robberechts (°1956). Hij heeft veel ervaring in het ondersteunen en motiveren van sportteams en kankerpatiënten.

    Nogmaals de schepen: ”Voor sommige ouderen is de stap naar een psycholoog te moeilijk. Daarom starten we een samenwerking met een life coach. Hij werkt zeer drempelverlagend, gaat samen met de senioren op zoek naar wat hen weer verder kan helpen en biedt een voortraject voor eventuele psychologische hulp.”

    Vanaf 2 mei kunnen Ninoofse 65-plussers elke dinsdagvoormiddag en donderdagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur gratis terecht bij de life coach. Een afspraak maken kan via 054 50 50 50 (team senioren).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons