Wandeling langs Ninoofse windmolens

    24 november 2021

    APPELTERRE-EICHEM/DENDERWINDEKE – De toeristische dienst organiseert zondag 28 november een wandeling langs twee van de drie molens op Ninoofs grondgebied.

    Drie maalvaardige molens op ons grondgebied, dat is een vrij unieke zaak. Dat zijn de Wildermolen in Appelterre, de Molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke en de Fonteintjesmolen in Meerbeke.

    Windmolens

    De eerste twee zijn windmolens. De gids neemt je mee van de houten staakmolen in Appelterre via Pollare naar de stenen bovenkruier in Denderwindeke en terug.

    Tijdens die wandeling kun je ze van buitenaf maar ook van binnen ontdekken. De molenaars staan paraat om hun kennis en kunde uit de doeken te doen.

    De wandeling loopt overwegend langs veldwegen en is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Stevige stapschoenen zijn noodzakelijk.

    Praktisch

    • Datum en uur: zondag 28 november, start om 13.30 uur.
    • Plaats: vertrek aan de Wildermolen in Appelterre (einde Wilderstraat).
    • Afstand: ± 12 kilometer
    • Inschrijven: verplicht via het inschrijvingsformulier.

    Info: via toerisme@ninove.be – 054-50 52 90.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons