Wie weet waar ‘De Keizer’ is?

    29 maart 2021

    NINOVE – De buste van keizer Karel is spoorloos. De nieuwe eigenaar Steven Van Bont doet een oproep om het beeld terug te vinden. Er hangt zelfs een beloning in natura aan vast.

    Sinds jaar en dag prijkte het borstbeeld in een vitrinekast van het oudste volkscafé van Ninove. De buste van keizer Karel behoorde tot het vast meubilair, net zoals de stamgasten indertijd.

    Weg

    “Het beeld stond er nog toen de vorige eigenaar de zaak uitbaatte”, weet Steven van Bont. “Maar er is nog een carnavalsweekend overheen gegaan met de klassieke verhuis van al het meubilair. Het zou dus kunnen, dat het beeld nog ergens in een achterkamer ligt. In het café alvast niet, want we hebben het pand tijdens de renovatiewerken van boven tot onder afgezocht en niets gevonden.”

    Tips

    En dus zijn oproep om hem te helpen de buste terug te vinden. “Diegene, die een tip kan geven of het borstbeeld gewoon weet terug te bezorgen, belonen wij op de gepaste manier. Mocht het van deze aardbol zijn verdwenen, dan overwegen wij een waardig alternatief. Hiervoor zijn suggesties eveneens welkom.”

    Info: In den Keizer – 0497-46 24 25.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons