Wijk Ter Duyst is het 9de buurtinformatienetwerk

    01 juli 2019

    NINOVE – De vertegenwoordigers van elk buurtinformatienetwerk (BIN) zitten donderdagnamiddag 4 juli samen met de burgemeester voor een overleg. Met de toetreding van de wijk Ter Duyst en omgeving tellen Ninove en deelgemeenten nu in totaal 9 BIN’s.

    “Tijdens de winterperiode zijn in onze wijk verschillende diefstallen gepleegd”, aldus Erna De Leeneer, de BIN-coördinator van de wijk Ter Duyst. “Hierdoor kwam van verschillende bewoners de vraag of het buurtcomité een BIN wou oprichten. Ik heb dan contact opgenomen met commissaris Van Holder Benny en ben met enkele bestuursleden van ons buurtcomité hierover gaan praten.”

    “Tijdens onze nieuwjaarsreceptie heb ik de bewoners ingelicht over onze plannen en gevraagd wie interesse had om zich in te schrijven. Er waren veel geïnteresseerden. Een paar weken nadien hebben we een vergadering georganiseerd voor de bewoners: er waren ongeveer 110 aanwezigen.”

    Uiteindelijk hebben zich 74 gezinnen ingeschreven in het buurtinformatienetwerk van de wijk Ter Duyst. “Begin mei 2019 is het charter ondertekend. Ons BIN is ook opgenomen in de communicatietool van BE-Alert BIN’s. Het werkgebied omvat alle straten van de wijk Ter Duyst, de Poeldeniersweg en de Denderhoutembaan vanaf de Poeldeniersweg tot aan de Matexiwijk en de fietsenwinkel Cyclom.”

    Elk aangesloten gezin heeft een zelfklever gekregen en de BIN borden zijn vorige week geplaatst.

    Ter Duystfeesten

    Ter Duyst is een wijk met een goede onderlinge samenhang.

    Dat bewijzen o.a. de Ter Duystfeesten.

    Deze hebben zaterdag 6 juli vanaf 16 uur plaats op het speelplein Roslaer. De toegang is gratis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons