Wil je ook als vrijwilliger aan de slag?

    15 juni 2023

    NINOVE – Het Sociaal Huis organiseert woensdag 21 juni een ontmoetingsmoment voor de vrijwilligers van de stad. Meteen is dit een oproep tot kandidaat-vrijwilligers.

    Het Sociaal Huis werkt via het vrijwilligersloket al jaren aan een versterkt vrijwilligersbeleid om vlotter vrijwilligers te rekruteren.

    Vacaturebank

    Het vrijwilligersloket heeft sinds enkele jaren een online vacaturebank met vacatures voor vrijwilligers bij de stad of een andere organisatie. In het vrijwilligersloket vind je ook weetjes, de wetgeving over vrijwilligerswerk en de eventuele kostenvergoeding. Organisaties kunnen hier eveneens terecht voor informatie wanneer zij vrijwilligers willen inzetten.

    Om de twee jaar organiseert de stad een vrijwilligersbeurs, waarop het aanbod van de stad en de Ninoofse verenigingen en organisaties wordt voorgesteld. De volgende editie vindt plaats in 2024.

    Waardering

    De stad waardeert de inspanningen van haar vrijwilligers en dat wil ze ook nadrukkelijk tonen.

    Woensdag 21 juni organiseert het vrijwilligersloket een ontmoetingsmoment voor de vrijwilligers van de stad. Er zijn ook regelmatig vormingen, waar de vrijwilligers informatie krijgen rond een bepaald thema en er ruimte is voor ontmoeting en uitwisseling.

    Interesse

    Wil je zelf vrijwilliger worden, dan kun je het aanbod nagaan in de vacaturedatabank  of contact opnemen met het vrijwilligersloket via 054-50 50 50 of vrijwilligersloket@ninove.be.

    Er staan verschillende profielen open, waaronder vrijwilligers voor het Mobiel Sociaal Huis, die telefonisch contact opnemen met 65-plussers om te luisteren naar de noden. Je kunt ook meehelpen in de speelotheek en het ruilhuis.

    Info: online vacaturebankvrijwilligersloket.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons