Wim Pieteraerens is de nieuwe korpschef van de Ninoofse politiezone

    03 februari 2024

    NINOVE – Voor heel wat genodigden en zijn familie legde de 1ste hoofdcommissaris van politie Wim Pieteraerens vrijdagavond 2 februari de eed af.

    “Dat zoveel mensen op deze plechtigheid aanwezig zijn, zegt veel over jou als persoon”, zegde burgemeester Tania De Jonge bij haar introductiespeech. De nieuwe korpschef kan rekenen op een goed korps met “kanjers, die hier dagelijks het verschil maken. Jouw intenties hebben het stadsbestuur bekoord.”

    Daarmee doelde zij onder andere op zijn aandacht voor meer blauw op de straat en de grotere toegankelijkheid van de politie voor de burgers.

    Kerntaken

    “De lokale politie moet de basispolitiezorg uitvoeren”, zegde ons korpschef Pieteraerens na zijn eedaflegging. “Drie elementen daarvan springen onmiddellijk het oog. Het onthaal is superbelangrijk als eerste contact met de burger. De interventie van onze ploegen is eveneens belangrijk om de zaken ter plaatse aan te pakken en te de-escaleren. Tenslotte moeten wij voldoende kunnen inzetten op de wijkwerking als de hoeksteen om de kerntaken aan te pakken. Dat zijn echt drie cruciale pijlers.”

    De ‘Brusselse’ problematiek, die ook naar Ninove doorsijpelt wil hij op een breed maatschappelijke manier aanpakken. “Dat kan de politie niet alleen, maar in samenwerking met heel wat partners. Wij treden op als het preventieve luik faalt.”

    Het contact met de burger blijft voor de korpschef heel belangrijk: “Onze mensen krijgen bij het eerste contact geen tweede kans om een goede indruk te maken.”

    Fietsen

    Wim Pieteraerens kent overigens Ninove en de streek goed. Als inwoner van Idegem woont hij dichtbij de eigen politiezone. Het laat hem toe om bij goed weer naar het werk te fietsen. Meteen de aanleiding om zijn plannen uit de doeken te doen voor een fietsteam bij de lokale politie.

    “Dan ben je aanspreekbaar, wat samen met de zichtbaarheid belangrijk is voor de aanwezigheid van de politie in het straatbeeld, bij evenementen en in het stadspark.”

    De nieuwe korpschef heeft voor zichzelf nog een werkpunt: Nienofs leren spreken. We kunnen hem het ‘Ninoofs Dialectwoordenboek’ aanraden, om deze schier onmogelijke opdracht enigszins tot een goed einde te brengen.

    Toespraak Wim Pieteraerens korpschef van de Politiezone Ninove

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons