Wim Pieteraerens voorgedragen als volgende korpschef Ninoofse politiezone

    13 september 2023

    NINOVE – De selectiecommissie vond dinsdag 12 september Wim Pieteraerens geschikt als nieuwe korpschef van de politiezone Ninove. Hij is momenteel 1ste hoofdcommissaris in de politiezone Kruibeke-Temse.

    Het stadsbestuur maakte zijn voordracht woensdagmiddag 13 september bekend in een korte persmededeling.

    “Op 01 januari 2024 gaat korpschef Philippe De Cock van de politiezone Ninove op pensioen. De selectie voor een nieuwe korpschef vond plaats op 12 september 2023. Hierbij werd 1ste hoofdcommissaris Wim Pieteraerens geschikt bevonden door de selectiecommissie. Wim Pieteraerens kan reeds 13 jaar ervaring voorleggen als korpschef in de politiezone Kruibeke/Temse. De voordracht van de kandidaat staat gepland tijdens de zitting van de gemeenteraad van oktober.”

    Loopbaan

    Wim Pieteraerens (°Opbrakel, 22/2/1968) is gehuwd en vader van 2 kinderen.

    Hij startte zijn opleiding in 1989 bij het Interventieteam van de politie van Ronse. Zes jaar lang combineerde hij deze opdracht met studies. Hij behaalde de brevetten Criminologie en Criminalistiek van de middelbare en hogere graad bij de gerechtelijke politie bij de parketten en het brevet van officier van de gemeentepolitie.

    In 1995 werd hij adjunct-commissaris (hoofd Interventieteam) bij de politie van Schaarbeek. Intussen studeerde hij Criminologische Wetenschappen aan de VUB.

    In 1999 werd hij lid van de pilootgroep Interpolitiezones binnen de Algemene Politiesteundienst (APSD).

    De Vaste Commissie voor de gemeentepolitie mandateerde hem in 2000 als lid van het Permanent Opvolgings- en Ondersteuningsteam (FOOT) om de politiehervorming uit te tekenen.

    In 2003 is hij benoemd tot commissaris-auditor bij de dienst Enquêtes van het Comité P.

    Een jaar later stapte hij over naar het Communicatie- en Informatiecentrum van Brussel (CIC), waarvan hij in 2011 directeur ad interim werd.

    In 2012 is hij benoemd tot hoofd van de politiezone Kruibeke-Temse.

    Hij is ook lesgever en opleider aan onder andere de politiescholen van Brussel en Asse en publiceerde bijdragen in verband met politie en veiligheid.

    De selectiecommissie stelde hem op 12 september 2023 voor als opvolger van Philippe De Cock, die op 1 januari 2024 op pensioen gaat als korpschef van de politiezone Ninove.

    Communicatie

    De communicatie rond de geselecteerde kandidaat verliep niet echt gestroomlijnd.

    Toen we dinsdagavond 12 september rond 18.30 uur burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) vroegen naar de uitslag van de selectiecommissie eerder die dag, kon ze ons de naam van de geselecteerde kandidaat niet meedelen. Het behoort tot de prerogatieven van de gemeenteraad om daar als eerste van op de hoogte te worden gesteld. Een terechte weigering dus, waarmee we konden leven.

    De toekomstige politiechef had ondertussen rond diezelfde tijd op zijn sociale media zelf zijn selectie bekend gemaakt. TV Oost nam het bericht over.

    De korte persmededeling van het Ninoofse stadsbestuur volgde dan woensdagmiddag 13 september als bevestiging.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons