‘Winnik omarmt’ gaat voor zorgzame buurt

    24 juni 2022

    DENDERWINDEKE – Het team senioren van het Sociaal Huis wil de komende jaren Denderwindeke uitbouwen tot een zorgzame buurt. Ze starten een enquête, waarvan de resultaten de basis zullen vormen voor zorgzame initiatieven onder de noemer ‘Winnik omarmt’.

    De inwoners van deze Ninoofse deelgemeente krijgen tussen 27 juni en 17 juli een uitnodiging in de bus. Via een vragenlijst kunnen ze aangeven hoe zij zich voelen in hun buurt. Is er nood aan babbelbanken in de straat of een ontmoetingscentrum voor jong en oud? De resultaten ervan zullen de basis zijn voor zorgzame initiatieven.

    Solidariteit

    Schepen voor sociale zaken en ouderenzorg Veerle Cosyns (Samen): “De coronacrisis bracht veel stress, onzekerheid en sociaal isolement met zich mee. Dit heeft een serieuze impact gehad op het psychisch welzijn van mensen. Maar die crisis zorgde ook voor nieuwe solidariteit. Vooral het belang van een sociale warme buurt werd blootgelegd”

    Niet enkel in Ninove en de deelgemeenten, maar in heel Vlaanderen ontstonden voorbeelden van zorgzame buurten.

    “Buurten waar jong en oud dichtbij huis de nodige steun, hulp, troost, warmte en solidariteit vinden. Vlaanderen wil deze zorgzame buurten uitbreiden en verduurzamen. Mensen, die hulpbehoevend zijn, kunnen op die manier langer comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt blijven wonen, dankzij de hulp of ondersteuning van buren, zorgverleners of anderen.”

    Er zijn financiële middelen vrijgemaakt om 100 buurtprojecten te steunen. ‘Winnik omarmt’ is een van deze ondersteunde projecten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons