Witkap is de dertiende erkende BIN

    07 februari 2020

    NINOVE –  De overheidsdienst Binnenlandse Zaken keurde op 5 februari het BuurtInformatieNetwerk (BIN) Witkap officieel goed. Dat brengt het totaal intussen op 13 BIN’s en een 14de zit er aan te komen.

    Een BIN is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde wijk, een gehucht of een deelgemeente. Het initiatief om een BIN op te richten komt vanuit de buurtbewoners.

    Als de politie een melding ontvangt, die een BIN kan aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Door een dergelijk BIN-bericht kon bijvoorbeeld een inwoner uit Appelterre-Eichem vorig jaar een oplichter identificeren.

    Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem en Pollare.

    Veiliger

    “Het is best indrukwekkend dat we op amper vier jaar tijd 13 BIN’s hebben kunnen oprichten” aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).” Alles samen zijn er nu meer dan 500 Ninovieters lid van een netwerk en dat aantal groeit wekelijks. We zijn de coördinatoren en co-coördinatoren bijzonder dankbaar voor de tijd en energie, die ze in hun BIN steken. Samen met de stad en de lokale politie maken ze van onze buurt een plek, waar we ons veilig voelen en kunnen thuiskomen. Het doet me ook plezier om te zien dat de BIN’s mensen samenbrengen en ervoor zorgen, dat we elkaar beter leren kennen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons