• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  WZC Klateringen liet iedereen testen – Al 11 positieve personeelsleden

  23 oktober 2020

  NINOVE – Enkele medewerkers en stagiairs van het woon-zorgcentrum WZC Klateringen testten na het weekend van 16-18 oktober positief op het corona-virus. Alle personeelsleden en bewoners zijn inmiddels getest.

  De test bij de medewerkers vond maandag 19 oktober plaats, bij de bewoners gebeurde dit donderdag 22 oktober. De resultaten van de bewonerstests verwachten ze eind deze week. Deze van de medewerkers zijn al gekend.

  Van de 200 testen bij personeelsleden, vrijwilligers en stagiairs waren er 11 positief: 6 medewerkers uit de zorg, 1 uit de wasserij, 1 uit de poetsdienst, 1 uit de administratie, 1 stagiair en 1 jobstudent (weekendwerk). Allen verblijven momenteel thuis totdat ze zijn uitgeziekt.

  Maatregelen

  Sectorcoördinator Steven Sonck: “We namen sinds het begin van deze pandemie alle maatregelen om onze medewerkers en bewoners maximaal te vrijwaren van het risico op besmetting en zijn dat steeds blijven doen. We vermoeden dat de meeste besmette personen het virus in privékring opgelopen hebben.”

  Omdat dit virus duidelijk niemand ontziet, zoekt het woon-zorgcentrum constant naar oplossingen om de kwaliteit van de dienstverlening maximaal te garanderen. “We houden de personeelsbezetting zo goed als mogelijk op peil, met dank aan de inzet van onze medewerkers. Wij voorzien alle nodige materialen en voeren controles uit op het naleven van de richtlijnen. Tot slot organiseerden we meteen een test van alle medewerkers en bewoners. Ondertussen proberen we ervoor te zorgen dat het verblijf van onze bewoners zo aangenaam mogelijk blijft. De bezoekregeling is aangepast, maar we streven ernaar elke bewoner toch meerdere keren per week een bezoek te gunnen.”

  Waakzaamheid

  Schepen voor ouderenzorg Veerle Cosyns: “Ik leef in eerste instantie mee met de getroffen medewerkers. Ik hoop van harte dat zij slechts milde ziekteverschijnselen vertonen en snel volledig hersteld zullen zijn.”

  Zij dankt alle medewerkers voor de inzet van de afgelopen maanden. “Zij hebben zich dubbel en dik ingezet om de impact van deze pandemie op onze bewoners minimaal te houden. We moeten jammer genoeg vaststellen, dat ons woon-zorgcentrum onder deze tweede golf wel aanzienlijk wordt getroffen. Wij hopen uiteraard allemaal, dat de bewoners gespaard blijven. In tussentijd blijven we er zoals altijd over waken, dat de maatregelen goed worden opgevolgd.”

  Oproep

  Burgemeester Tania De Jonge roept alle Ninovieters nogmaals op om zich aan de geldende richtlijnen te houden: “Als burgemeester volg ik de situatie van alle woon-zorgcentra op de voet. Er blijven regelmatig overlegmomenten met de WZC’s voorzien. De inzet is ontzettend groot bij alle teams. Door de toename van de besmettingen, ook in onze stad, was en is de kans natuurlijk zeer groot, dat zich ook besmettingen in onze woon-zorgcentra voordoen.”

  Om de impact op de hulp- en de dienstverlening te beperken, blijft het van het grootste belang, dat iedereen de maatregelen opvolgt. ”Enkel met alle Ninovieters samen kunnen we dit virus onder controle houden. Iedereen, die zich op welke manier dan ook inzet, levert daarvoor al maanden extra inspanningen. Hoe minder het virus zich verspreidt, hoe leefbaarder we de job van deze mensen kunnen houden. Ik dank alvast iedereen, die zich aan de richtlijnen houdt.”

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons