Zes brandweerlui in quarantaine na corona-besmetting

    06 maart 2021

    NINOVE – Een Ninoofse brandweerman testte woensdag 03 maart positief op corona. 5 anderen moesten eveneens in quarantaine wegens hoog risicocontacten.

    Eerst was er een corona-uitbraak bij de Aalsterse brandweer. Daar zaten aanvankelijk een aantal brandweerlui in quarantaine. Inmiddels is ook 1 Ninoofse brandweerman besmet; 5 andere moesten in quarantaine wegens hoog risicocontacten.

    De beide korpsen werken nauw samen binnen de hulpverleningszone Zuid-Oost. Kruisbesmetting is dan altijd mogelijk.

    Positief

    De Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost: “Het klopt, dat eerst besmettingen zijn vastgesteld in de post Aalst. Alle leden van de betrokken beroepsploeg alsook de vervangers zijn een eerste keer getest in het begin van de week . 7 leden van ploeg hebben hierbij een positieve test afgelegd. De overige testen waren negatief.”

    Woensdag 3 maart is ook een positief geval vastgesteld in post Ninove. “Als gevolg hiervan zijn 5 bijkomende personeelsleden in quarantaine geplaatst vanuit de contact tracing. De eerste test van deze 5 personen was negatief. Bij de zonale bronopsporing is geen enkel verband gedetecteerd tussen de besmettingen in de post Aalst en de post Ninove.”

    Preventie

    In een interview met TV Oost verklaarde vakbondsman Dirk Van Himste (ACOD) gisteren, dat die besmettingen konden vermeden zijn mits een striktere naleving van de preventiemaatregelen.

    Voorzitter De Jonge: “Er zijn maatregelen opgelegd. In samenspraak met de arbeidsarts en de preventieadviseur bekijken we of we nog bijkomende maatregelen kunnen nemen om besmettingen in de toekomst te vermijden. De commandant en de postoversten passen alle preventiemaatregelen met veel zorg toe.”

    Vaccinatie

    Voor haar is het belangrijkste, dat alle ambulanciers snel worden gevaccineerd. “In Ninove zouden alle ambulanciers ten laatste op 10 maart hun eerste vaccin moeten gekregen hebben. Ik kan alleen maar vaststellen dat er heel kort op de bal wordt gespeeld en heel adequaat gehandeld wordt. Onze brandweer en zeker de ambulanciers stonden de laatste maanden heel zwaar onder druk en ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor zoveel inzet.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons