Zogenaamde ‘corona-testers’ zijn doortrapte dieven

    25 augustus 2020

    ALGEMEEN – Valse verpleegkundigen bellen momenteel aan met de boodschap, dat ze een corona-test komen afnemen. Ze hebben maar één bedoeling: geld en juwelen meegraaien.

    Onder meer in het Brusselse hebben ze op die manier al verschillende slachtoffers gemaakt. De daders doen zich voor als verplegers, die in opdracht van de overheid een Covid-19-test komen afnemen. Hun slachtoffers zijn vaak alleenstaanden of bejaarden. Terwijl de ene ‘verpleger’ de test afneemt, zoekt de andere geld en juwelen.

    Waarschuwing

    De politie en de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid wijzen er op dat er geen corona-tests aan huis gebeuren. Artsen of verpleegkundigen bellen dus niet zomaar aan om een test af te nemen. Echte zorgverleners dragen bij een dergelijke test bovendien beschermende kledij, de valse verplegers niet.

    Creatief zijn ze wel, die fielten. Maar ze blijven wat ze zijn: ploerten zonder geweten.

    Daarom waarschuwt de politie om dergelijke personen niet binnen te laten. Als dat toch gebeurde, controleer je best of ze geen deur of raam open lieten. Zo kunnen ze nadien terugkomen om de bewoners alsnog te bestelen.

    In de Brusselse politiezones zijn al verschillende slachtoffers gemeld. En als het in Brussel regent…

    Info: noodnummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons