Zomerdrink zet Winnikse wandelclub en zwerfvuiljagers in de schijnwerpers

  19 juni 2024

  DENDERWINDEKE – Ontmoetingscentrum Plosj opent op zondag 23 juni tussen 14.00 en 17.00 uur de deuren voor een gratis zomerdrink. Tijdens deze gezellige bijeenkomst kan je kennismaken met een nieuwe wandelclub in Denderwindeke en de lokale zwerfvuiljagers.

  Winnik omarmt

  De zomerdrink is de afsluiter van ‘Winnik Omarmt’, een project dat het afgelopen jaar honderden inwoners samenbracht. “Vorig jaar kregen we van de Vlaamse overheid een budget om extra te investeren in acties voor een zorgzame buurt. Ontmoetingscentrum Plosj werd gekozen als lokale draaischijf voor het project“, aldus schepen Veerle Cosyns. “Het doel was om zoveel mogelijk mensen samen te brengen, zodat ze zich samen kunnen inzetten voor een warme, veilige en propere buurt. We zijn nu een jaar verder en horen van veel inwoners dat het project toch wat in gang heeft gezet. En nóg mooier is dat er uit dit samenzijn enkele mooie initiatieven zijn gegroeid, zoals een wandelclub en de acties van de zwerfvuiljagers“, besluit Cosyns. 

  Ontmoetingsplek

  Plosj blijft de komende jaren dé ontmoetingsplek voor bijeenkomsten van onder meer de wandelaars en zwerfvuiljagers. Het centrum zal daarnaast ook activiteiten organiseren voor 60-plussers.

  Zomerdrink met ijsje en muziek

  Woon je in Denderwindeke? Kom dan op zondag 23 juni een babbeltje slaan met je buren. Inschrijven voor de zomerdrink kan via ninove.be/zomerdrink-winnik, senioren@ninove.be of 054 50 50 50. Ben je 70 jaar of ouder? Geef dat dan zeker aan bij jouw inschrijving, want je krijgt een extra attentie. 

  De stad zorgt trouwens niet alleen voor een drankje en een ijsje, maar ook voor muziek van de groep ‘Vrijspel’.

  Ophaling recycleerbaar afval

  Tijdens de zomerdrink kan je ook kennismaken met een nieuw proefproject van fietskoerierdienst Snel&Wel. Binnenkort haalt de vzw recycleerbaar afval op aan huis in Denderwindeke en brengt dat op een ecologisch verantwoorde manier naar het ILvA-containerpark.

  JTR

  Info: Inschrijven voor de zomerdrink kan tot vrijdagmiddag 21-6-2024 via ninove.be/zomerdrink-winnik of door te mailen naar senioren@ninove.be of een telefoontje op 054 50 50 50.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons