Zoon Tim in voetsporen van vader en belleman Hans

    21 augustus 2022

    BAASRODE/HAALTERT/NINOVE – Tim Van Laethem eindigde zondag 21 augustus derde in het Belgisch Kampioenschap Bellemannen. Vader Hans Van Laethem, die ex aequo vierde eindigde, was tot tranen toe bewogen met die ereplaats van zijn zoon, die Haaltert vertegenwoordigde.

    Het Belgisch kampioenschap Bellemannen vond plaats op de erfgoedsite Scheepswerven Baasrode. Daar namen vijftien bellemannen het tegen elkaar op, telkens met twee roepen: een over de eigen stad of gemeente, een tweede over een opgelegd thema. Dit jaar was dat ‘De Schelde’, hoe kon het ook anders.

    De jury beoordeelde de roepen op de draagwijdte van de stem, het correct opvolgen van de teksten, de articulatie, maar ook op de uitstraling. De begeleidende partners van de bellemannen dongen eveneens mee en werden gequoteerd op kledij en uitstraling.

    Ontroerd

    Voor Ninove nam uiteraard Hans Van Laethem deel. Zijn zoon Tim vertegenwoordigde Haaltert. Hij behaalde uiteindelijk de derde plaats, na Belgische kampioen Joris Goens (Veurne) en vice-kampioen Kurt De Smet( Oudenaarde).

    Hans eindigde samen met de andere deelnemers op de vierde plaats, zoals de organiserende gemeente Baasrode het had voorzien.

    De Ninoofse belleman was echter dolgelukkig en heel ontroerd door het mooie resultaat van zijn zoon Tim. Daarbij verzonken voor hem zijn eigen Belgische, Europese en wereldtitels in het niet.

    MLI

    Foto’s MKE

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons