Zorgberoepenrally wil jongeren werven voor job in zorg- en welzijnssector

    06 november 2021

    GERAADSBERGEN – De zorg- en welzijnssector, Het Beroepenhuis vzw en de provincie Oost-Vlaanderen organiseren zorgberoepenrally’s. Dinsdag 9 november 2021 strijkt een rally neer in Geraardsbergen.

    Deze zorgberoepenrally’s zijn een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen binnen de Vlaamse promotiecampagne ‘Een zorgjob IK GA ERVOOR’. Deze campagne wil een antwoord bieden op de groeiende vraag naar zorgverleners.

    Zorg

    Jongeren uit de 2de en de 3de graad secundair onderwijs maken tijdens de rally’s kennis met een job in de zorg- en welzijnssector. Ze kunnen er proeven van een zestal zorgberoepen, ondermeer verpleegkundige, verzorgende in de thuiszorg, podoloog en audioloog.

    Ze leren ook prikken, reanimeren, wonden verzorgen en nog veel meer. Door deze doe-activiteiten kunnen zij ervaren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs.

    De betrokken organisaties zijn het Sint Augustinusinstituut, i-mens, het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, LDC De Maretak, het Vesaliusinstituut, het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius Zottegem, de Artevelde Hogeschool, de VDAB

    Praktisch

    • Datum en uur: dinsdag 9 november 2021 van 9 uur tot 12.10 uur en van 13 uur tot 16.10 uur.
    • Plaatsen:
      – Algemeen Stedelijk Ziekenhuis, Gasthuisstraat 4 Geraardsbergen;
      – lokaal dienstencentrum De Maretak, Groteweg 27B Geraardsbergen;
      – Sint-Augustinusinstituut campus Geraardsbergen, Gasthuisstraat 100 Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons