Zorgmanege De Kalmoes ziet toekomst met vertrouwen tegemoet

    13 april 2021

    MEERBEKE – Vooral de eerste lockdown heeft zwaar gewogen op de medewerkers en zeker op de vaste bezoekers en gebruikers van de zorgmanege. “Maar nu gaat het beter”, kon Isabelle Meert ons bevestigen. “We kunnen de werking heropstarten en met een nieuwe bestuur kunnen we onze werking nog beter ondersteunen.”

    We hadden Isabelle en de medewerkers van De Kalmoes enkele maanden terug gehoord over de moeilijke situatie.

    Zwaar

    “Heel wat van onze ruiters hebben een beperking of een meervoudige aandoening. Voor hen zijn we een reddingsboei, een levenslijn zeg maar. En die waren ze kwijt tijdens de verplichte sluiting. Maar ook voor hun familie en begeleiders waren dit zware tijden omdat een ondersteunende structuur was weggevallen. Ook als leerkracht zag ik, dat sommige leerlingen het moeilijk hadden in hun thuissituatie.”

    De Kalmoes moest zelf acht paarden laten gaan. “Het was voor ons een financieel moeilijke periode. Maar de paarden zijn op mooie plaatsen en bij de juiste mensen terecht gekomen.”

    Hoop

    Inmiddels kijken Isabelle en medewerkers hoopvol naar de toekomst.

    “We hebben de werking heropgestart, uiteraard wel individueel en met heel veel aandacht voor ontsmetting en de toepassing van de juiste procedures. Voor onze ruiters is het heel belangrijk, dat ze in een veilige omgeving zijn, zonder kans op besmetting. We hebben voor onze vzw ook een nieuw bestuur en bouwen aan een nieuwe werking. Die moet ons meer mogelijkheden en ondersteuning geven, niet in het minst met de hulp van extra lesgevers.”

    Info: De Kalmoes.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons