Zuster Hyacintha viert 100ste verjaardag in Velzeke en Aspelare

    01 oktober 2023

    ASPELARE – Zuster Hyacintha (in de wereld Simonna Dierkens) viert zondag 1 en maandag 2 oktober haar 100ste verjaardag.

    De zuster is de oudste bewoonster van het woonzorgcentrum (WZC) Wilgendries Aspelare, waar ze ondertussen al 11 jaar woont.

    Zij is afkomstig uit Evergem en is er in 1946 ingetreden bij de zusters franciscanessen. Ze studeerde af als onderwijzeres, gaf les aan het 1ste en het 8ste leerjaar en op haar 50ste werd ze directrice van de Sint-Franciscus Basisschool in Evergem.

    Aspelare

    Momenteel is zij de laatste zuster van de oude congregatie van Evergem, die in de jaren ‘60 van de vorige eeuw aansloot bij de congregatie van Velzeke.

    Veel mensen in Aspelare kennen haar. Zuster Hyacintha heeft in het WZC Wilgendries een kamer aan de straatkant, tegenover de basisschool van het Hartencollege. Heel wat ouders en kinderen, die naar school komen, groeten haar bijna dagelijks.

    Die viering van haar 100ste verjaardag is gespreid over 2 dagen. Zondag 1 oktober is er een eucharistieviering in de kloosterkapel van Velzeke, gevolgd door een etentje in Erwetegem. Maandag 2 oktober heeft dan een viering plaats in het WZC Wilgendries in Aspelare.

    HVO

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons