Zusters houden uitverkoop in voormalig klooster

    12 november 2021

    NINOVE – De zusters H.H. Harten zijn verhuisd naar het nieuwe appartementencomplex aan de Kloosterweg. Zaterdag 20 november houden ze uitverkoop van religieuze prullaria uit het voormalige klooster aan de Burchtstraat.

    Het domein van de zusters vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen (zie bijhorende artikel onderaan). De zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria kwamen 185 jaar geleden op deze plaats wonen, in opvolging van de vele kloosterlingen, die hen waren voorgegaan.

    Vanuit deze kloostergebouwen is de basis gelegd voor de huidige middelbare en lagere school van het Hartencollege Onderwijslaan.

    Opruimen

    Inmiddels zijn de resterende zusters sinds half oktober verhuisd naar drie appartementen aan de Kloosterweg. Op het einde van de maand dragen zij het klooster en de bijhorende kapel definitief over aan het Hartencollege.

    Daarom ruimen de zusters alles op, dat niet is betrokken bij de overdracht van de gebouwen: huisraad, kruisbeelden, iconen en kantwerk. Er zitten ook enkele waardevolle stukken tussen en een aantal schilderijen zoekt eveneens een nieuwe eigenaar.

    De zusters organiseren daarom een uitverkoop. Het is tevens een gelegenheid om de oude kloostergebouwen nog eens te bezoeken. De opbrengst van de verkoop is voor de inrichting van ‘Oase d’Abdij’, op het gelijkvloers van het appartementencomplex aan de Kloosterweg.

    Praktisch

    • Datum en uur: zaterdag 20 november, van 10 uur tot 15 uur.
    • Plaats: de refter van de zusters, Burchtstraat 41 Ninove.
    • De bezoekers moeten de corona-maatregelen respecteren.

    Info: lees ook De zusters verlaten hun klooster aan de Burchtstraat’7 eeuwen vrouwelijke religieuzen in Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons