• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Geo De Cleer: “Deze Omloop Het Nieuwsblad zal een heel aparte editie zijn.”

  16 februari 2021

  NINOVE – “In tegenstelling tot vorig jaar, zal de Omloop Het Nieuwsblad een super light versie zijn”, aldus Geo De Cleer, voorzitter van het Omloop Finish Team. “Geen VIP-gebeuren, geen publiek aan en rond de aankomst.”

  Het is de stad Ninove, die het contract afsloot met Flanders Classics voor de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad aan de Onderwijslaan.

  Geo De Cleer: “Wij helpen met de organisatie van de VIP-tenten en de publiciteitspakketten. Die laatste zijn er dit jaar nog wel, je moet immers de algemene kosten kunnen blijven betalen. We zullen er het beste van maken, maar het wordt alvast een aparte editie.”

  Aankomst

  Het heeft volgens de voorzitter ook geen zin om zaterdag 27 februari naar de aankomstzone te komen.

  “Er zullen geen details zijn over doortocht- of aankomsttijden. Eens over de meet gaan de renners onmiddellijk naar hun teambussen, die achter Heras-hekken staan. Als toeschouwer zal je dus niets beleven en heb je daar dit jaar niets te zoeken. Politie en stewards zullen er streng op toezien.”

  Geo De Cleer: “Blijft thuis en kijk op teevee naar de koers.”

  Maatregelen

  Voor de renners en hun entourage geldt een strikte corona-preventie.

  “Ook voor de organisatoren is dit het geval. Iedereen, die ook maar in contact zou kunnen komen met de renners-bubbels, moet een test ondergaan. Die moet negatief zijn, 72 uur vooraf.”

  Het deelnemersveld is nog hoogst onzeker. “Maar ik hoor toch dat Peter Sagan en wereldkampioen Julian Alaphilippe present zullen zijn. Het blijft natuurlijk een heel uitzonderlijke editie. We hopen met zijn allen op een normale Omloop volgend jaar. Ook voor de plaatselijke horeca.”

  Info: Flanders ClassicsOmloop Finish Team.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons