• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Boete voor Radio MIG wegens aparte carnavalsradio

  03 september 2020

  NINOVE/GERAARDSBERGEN – Omdat Radio MIG op één van zijn drie frequenties onder de roepnaam ENKAAVEE carnavalsmuziek uitzond, moet de zender € 750 boete ophoesten vanwege de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

  Lokale radio’s, met een cluster van meer dan één frequentie, moeten op alle frequenties hetzelfde programma uitzenden. De VZW Streekradio’s is sinds 1 december 2017 erkend als radio MIG met een cluster van drie frequenties: Geraardsbergen (104.9 MHz), Zottegem (105.2 MHz) en Ninove (106.2 MHz).

  ENKAAVEE

  Op 24 februari 2020 en de daaropvolgende dagen stelde de onderzoekscel van de VRM vast, dat Radio MIG afweek van het reguliere programma-aanbod. Tijdens de carnavalsperiode stak radio MIG een ander programma op de frequentie 106.2 MHz in Ninove. Onder de roepnaam ENKAAVEE bracht de zender carnavalsmuziek. Die frequentie zond ook een andere PI code uit dan vermeld op de zendvergunning.

  Volgens de onderzoekscel van de VRM is het niet toegelaten, om via één frequentie binnen éénzelfde frequentiepakket met meerdere frequenties, een afwijkend programma-aanbod uit te zenden.

  Radio MIG argumenteerde, dat op ieder ogenblik de roepnaam MIG actief bleef en MIG ook altijd te horen was in de station jingles. “De kerntaak van een lokale of streekradio is zorgen voor verbondenheid tussen de inwoners en deze maximaal stimuleren. Carnaval Ninove is het volksfeest bij uitstek in de stad, waar jong en oud naar uitkijken.”

  Boete

  De VRM aanvaardde deze uitleg niet. Radio MIG moet éénzelfde omroepprogramma verzorgen via de drie betrokken frequenties van haar frequentiepakket. Enkel voor de radioreclame mag men de uitzendingen ontkoppelen.

  VRM geeft radio MIG een boete van € 750. In de toekomst moet de zender een evenementenvergunning aanvragen voor zijn carnavalsradio.

  Info: onderzoeksrapport van de VRMRadio MIG.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons