Burgemeester geeft macht af aan prins Vitsken tijdens ludieke overdracht

22 februari 2020

NINOVE – Prins ‘Vitsken’ heeft de macht over de stad gekregen van burgemeester Tania De Jonge tijdens de machtsoverdracht in cc De Plomblom.

Eén week voor het carnavalsweekend krijgt de prins traditioneel symbolisch de sleutels van de stad in handen. Die machtsoverdracht gaat steeds gepaard met de nodige dosis humor.
De sketch van Tania De Jonge en Marc Torrekens als Conny van Gorp en André van Duin was hilarisch.

Na de overdracht stelde prins Vitsken zijn 11 carnavalswetten voor aan de bevolking.

Huldigingen

Naast de machtsoverdracht aan de prins zijn ook een aantal personen gehuldigd.

Bij de Koninklijke Karnavalraad stelde voorzitter Pascal Carael drie leden aan in de ‘Orde van het Wortelmanneken’. Giovanni Neckebroeck is gehuldigd voor zijn 22 jaar lidmaatschap.

De Stedelijke Feestcommissie stelde het senioren prinsenpaar aan. Schepen van Evenementen Marc Torrekens voltrok de huldiging van seniorenprins Hans Vanderhaegen en -prinses Dorothy Reygaerts.

Ook de Ridders in de Wortelorde hebben enkele personen in de bloemetjes gezet.

De Prinsencaemere nam op een ludieke manier prins 2019, Dario, officieel op in haar rangen.

Opdracht

Prins Vitsken had voor de burgemeester nog een opdracht in petto. Ze moet zich bewijzen als dj: daarom moet ze woensdag vanaf 18.30 uur een uur radio maken vanop het balkon van het Oud Stadhuis. Carnavalsradio Enkaavee zal haar dj-set uitzenden. De Karnavalraad staat onder de tent op het Ouderstrijdersplein in voor de bediening van het vat Witkap, dat Tania De Jonge schenkt. 

Herbekijk hier de live uitzending !

 

GNE – Foto’s Hilde Baeyens

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons