• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Carnaval 2021: ‘Resikleert isj een teema’

  11 april 2020

  NINOVE – Tijdens een ongewone carnavalszitting in de raadszaal van het stadhuis, maakte Pascal Carael (voorzitter Karnavalraad) het thema voor carnaval 2021 bekend: ‘Resikleert isj een teema’ (met smiley). Pascal Schietcat (voorzitter Stedelijke Feestcommissie) duidde de nieuwe volgorde aan van de groepen in de stoet.

  Een apart zicht: voorzitters en schepen met mondmaskers en handschoenen op ruime afstand van mekaar in de raadszaal en de burgemeester in haar kantoor. Een bezorgde Pascal Carael had aan het begin van deze aparte ceremonie een belangrijke dubbele boodschap voor de carnavalsgroepen.

  “Carnaval 2021 zal er helemaal anders uitzien: lagere budgetten, minder of geen sponsoring en ook de particulieren zullen minder koopkracht hebben. Hou daarmee rekening bij de planning. De creativiteit zal nog belangrijker worden en werk met overschotten of hergebruik materiaal. Steun ook massaal onze plaatselijke handelaars, die mee hebben gezorgd voor een prachtige carnaval. Nu hebben zij jullie steun nodig. Koop dus lokaal.
  Schepen Marc Torrekens kon zich daarin helemaal in vinden en riep ook om het veilig te houden.

  Pascal Schietecat ging dan over tot de aanduiding van de nieuwe volgorde in de stoet. Een onschuldige gehandschoende hand overhandigde hem de capsules, waaruit hij een voor een de namen haalde. De lijst ervan voegen wij apart toe.

  Burgemeester Tania De Jonge riep op om altijd rekening te houden met de geldende corona-regels. Ze verwachtte dat de nationale veiligheidscel van woensdag 15 april nieuwe maatregelen zou bekend maken in verband met evenementen.

  Tot slot maakte Pascal Carael het thema voor carnaval 2021 bekend, geheel in de lijn van de huidige situatie: ‘Resikleert isj een teema’ (met smiley).

  Info: http://www.carnavalninove.be/
   
  Herbekijk hier de uitzending

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons