Winnaars carnavalstoet krijgen wisselbekers overhandigd

  04 maart 2018

  Veertien dagen na carnaval Ninove was het voor de Koninklijke Karnavalraad tijd om aan de winnaars van de stoet 2018 de wisselbekers te overhandigen. Prins Chena had lof voor de winnaars maar ook voor alle deelnemende groepen aan de schitterende stoet. In de categorie zonder praalwagen ging NKV Iejt en Geriejt met als thema “De klieërmoker lotj zauin stem heuren” voor het eerst in hun achttienjarig bestaan met de overwinning aan de haal, dit nadat ze in het verleden al acht maal tweede werden was het dit jaar nog een trapje hoger en wonnen ze de wisselbeker.

  In de categorie met praalwagen ging NKCV De Zjielen aan de haal met de overwinning met de uitbeelding van hun “Tejoëter, tejoëter, tejoëter, …” , waardoor hun 35-jarig bestaan extra kleur krijgt. De groep zet ook sterk in op verjonging wat duidelijk te merken is aan de vele jeugdige carnavalisten die meedraaien in de vereniging, hierdoor is de toekomst er verzekert.
  Vooraf werd ook de prinsenwacht van de voorbije drie jaar, Wel Bestetj, in de bloemetjes gezet voor hun schitterende inspanningen. Vanaf volgend jaar zullen ze opnieuw deelnemen aan de stoet in de categorie zonder wagen.   Foto’s Giovanni Neckebroeck 
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons