• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Carnavalsthema 2022: “Komt isj ooëtj a kot”

  08 mei 2021

  NINOVE – Met de bekendmaking van het centraal carnavalsthema, de volgorde van de stoet op 06 maart 2022 en een wedstrijd voor nieuwe carnavalsversiering, is het startschot gegeven voor hopelijk een carnavalsfeest zoals het een echte Wettel past.

  Laten we eerlijk zijn: een vooraf opgenomen livestream (wegens een huwelijksplechtigheid, die men was vergeten) over carnaval is als een verschaalde Witkap, die je na een feestje in een hoek van de zaal aantreft. Dat schuim is er af, de geest is er uit en het smaakt naar lauwe Hollandse pils.

  Toch deden de betrokken instanties zaterdag 08 mei om 11.11 uur hun stinkende best om de carnavalisten zoveel mogelijk goed nieuws te brengen.

  Wedstrijd

  Schepen van evenementen Marc Torrekens maakte de wedstrijd bekend voor de nieuwe carnavalsversiering aan het Oud Stadhuis en de beschermpanelen elders in de stad. Blijkbaar gingen de huidige pancartes al mee van in 1996. Voortaan zal die versiering om de zes jaar wijzigen, via een wedstrijd. Een beetje zoals bij de verkiezingen, quoi.

  De eerste nieuwe versiering zal nog gekend zijn in 2021 en meegaan tot het einde van deze legislatuur.

  Reglement en tutti quanti vind je terug op de webstek van de stad.

  Thema

  Het was dit jaar behelpen, al deden Enkaavee en co. toch extra inspanningen om de carnavalssfeer er in te houden. Maar is een veggieburger een echte hamburger?

  Daarom stelde voorzitter Pascal Carael van de Koninklijke Karnavalraad zijn hoop ende vertrouwen op een echte carnavalsviering en -stoet in 2022. Prins Vitsken zal wel de geschiedenis ingaan als (voorlopig) de enige echte gerecycleerde prins.

  De groepen kunnen alvast aan de slag met het centraal thema: “Komt isj ooëtj a kot”. Dat kunnen ze eventueel combineren met het recyclagethema en -materiaal van de voorgaande editie.

  Terloops maakte hij ook nog reclame voor de stadswandeling van de Karnavalraad, die al meer dan 1.000 keer is gedownload en dan moeten de terrassen en het goede weer nog komen.

  Voor alle vragen, suggesties en problemen: werp uw kommer op de heer of mail naar pascal.carael@telenet.be.

  Stoet

  De stoet zal zonder tegenslag uitgaan op zondag 06 maart 2022.

  Voorzitter Pascal Schietecat van de Stedelijke Feestcommissie wist nog te vertellen, dat zijn organisatie volgend jaar 75 jaar bestaat. Er zullen dus veel activiteiten plaatsvinden, al of niet verbonden met carnaval. Je vindt voortaan alles terug op de nieuwe FB-pagina van de Stedelijke Feestcommissie.

  Net als de sprekers voor hem, hoopte de voorzitter om de editie 2022 op de vertrouwde manier te kunnen vieren.

  Tot besluit maakte hij de volgorde bekend van de groepen in de stoet. Die weten nu waar ze aan toe zijn.

  Info: EvenementenKoninklijke KarnavalraadStedelijke FeestcommissieCarnaval 2022 – Volgorde stoet.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons