• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Praet&Nico Trompet van Stinkend Raujk winnen met de Wettelpolonaise ‘De Ploët’

  30 maart 2019

  NINOVE  – De Prinsencaemere Ninove, de vereniging van gewezen Prinsen, heeft zijn prijzen uitgereikt aan de winnaars.

  In het parochiaal centrum van Pollare verzamelden naast de carnavalinstanties ook tal van carnavalisten om hun prijs in ontvangst te komen nemen en te weten te komen wie de winnaar werd van De Ploët.

  Opperhoofd van de Prinsencaemere, Riekes, mocht alle winnaars aankondigen.

  De Don Augustprijs werd gewonnen door NKV Iejt & Geriejt. Ze kregen uit handen van kunstenaar William Arijs een prachtig kunstwerkje overhandigd. Het is voor Iejt & Geriejt een jaar geworden die ze niet snel zullen vergeten, met dus niet enkel een overwinning in de categorie zonder wagen maar dus ook van de Don Augustprijs. Ze mochten hierdoor een cheque in ontvangst nemen van 750 Euro.

  Het beeldje voor de winnaar van De Kleine August werd ontworpen door Wim Van Der Smissen en ging naar ‘Opa’ Liam Dominique, die zijn rol als bejaarde met veel overtuiging speelde.

  Het beste Stoetlieken ging dit jaar naar het liedje van Don Jo, met De Veske Generoësje ,ze gaan naar huis met 300 Euro.

  Tot slot werd De Ploët van 2019 bekendgemaakt; deze werd gewonnen door Praet&Nico van Stinkend Raujk met de Wettelpolonaise. De winnaars ontvingen een cheque van 500 Euro.

  En dan iets om al naar uit te kijken in februari 2020. Naar aanleiding van 22 jaar Don Augustprijs zal er een tentoonstelling doorgaan in het Oud-Stadhuis over de Don Augustprijzen van de afgelopen 22 jaar.

  Beluister hier de winnaar van de De Ploët 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=DjYAuWaAR9k&t=4s

   

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck      

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons