Geen werkgroep, wel regelmatig overleg over werkplaatsen carnaval

  29 april 2018

  NINOVE – Een werkgroep met geïnteresseerde partijen die carnaval genegen zijn. Dat was het voorstel van Guy D’Haeseleer om eindelijk werk te maken van werkhallen voor de groepen. Schepen van Evenementen Marc Torrekens vond dit niet de aangewezen manier. Wel beloofde hij aan de raadsleden regelmatig een stand van zaken te geven in de bevoegde commissie.

  Eerder al had Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) zijn voorstel bekend gemaakt om een werkgroep ‘carnavalswerkhallen’ op te richten, over de partijgrenzen heen. Tijdens de gemeenteraad herhaalde hij zijn argumenten kort. “Het gebrek aan werkplaatsen is al heel lang een groot probleem. Er doen zich nu opportuniteiten voor omdat in het Ninoofse loodsen vrijkomen. Ik weet dat er veel bij komt kijken, dat zien wij in Aalst, maar we kunnen dit toch minstens onderzoeken nu de kansen zich aanbieden. Er is bereidheid bij een aantal eigenaars en een prijs van gemiddeld € 3,5 per vierkante meter per maand lijkt mij haalbaar. De groepen, de stad en sponsoring kunnen samen voor de financiering zorgen.”

  Schepen Mark Torrekens (Open VLD) was niet meteen gewonnen voor een werkgroep. “Het klinkt eenvoudiger dan het is. Hoe groot of klein moeten deze werkhallen zijn? Wat met vergunningen zoals Vlarem II, investeringen? Op basis waarvan geef je aan wie voorrang? We kunnen inderdaad veel leren van Aalst. Daarom zoeken wij onder impuls van de burgemeester al een tijd naar een goede oplossing. Op 1 maart jongstleden bezochten wij met een delegatie een loods en op 3 april deden wij een effectieve prijsvraag. Onze diensten zijn daar nu volop mee bezig; zij kunnen dat beter uitwerken dan een werkgroep van geïnteresseerden.”

  Regelmatig overleg

  Hij zegde wel toe in de commissie aan de raadsleden regelmatig een stand van zaken te brengen. Wat D’Haeseleer amper kon overtuigen. “Met die argumentatie moet je nooit nog een werkgroep oprichten in de gemeenteraad. We zijn al jaren vragende partij. Ooit zijn wij naar het gebouw De Wolf aan de Aalstersesteenweg gaan kijken, met goedkeuring van de voorzitter van de Karnavalraad. Ik hoop trouwens dat hij verkozen raakt, want ik kijk uit naar zijn optreden na 14 oktober en naar een debat met hem daarover. Mijn terechte vraag is trouwens geen excuus om niets te doen. Zoek eerder argumenten om wel in actie te komen. Hoe meer contacten wij allen hebben, hoe beter. Laten we die kennis samenbrengen en met de steun van uw diensten nagaan wat het meest opportuun is. Ik had dus graag minstens om de twee maand een stand van zaken in de bevoegde commissie.”

  De schepen beloofde dit laatste zeker te zullen doen en gemeenteraadsvoorzitter Dirk Van Der Poorten (Open VLD) zal hem daaraan houden.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons