KC Don Jo hangt de zotskap aan de haak

  10 november 2022

  DENDERWINDEKE – De Winnikse carnavalsgroep Don Jo zal na 45 jaar niet meer deelnemen aan carnaval Ninove. De vereniging besliste om er mee te stoppen.

  KC Don Jo kan bogen op een rijke carnavalstraditie met 3 Ninoofse prinsen uit eigen rangen: Don Jo (1980), Prins Witjes (1997) en Prins Yves (2015).

  We blikken met de voorzitter Yves Vernaillen terug op de geschiedenis van KC Don Jo, waarvan hij zelf 30 jaar lid en 20 jaar voorzitter was en een van de stuwende krachten in de groep.

  Moeilijk

  “Al voor de coronaperiode was ik op zoek naar iemand om me te vervangen. Dat lukte niet meteen en toen andere trouwe medewerkers eveneens een stap wilden terugzetten, stond geen opvolging klaar. Een totaal nieuwe ploeg opbouwen lukte niet en dus drong zich één conclusie op: stoppen. Een moeilijke beslissing, waarover lang is vergaderd. Maar het was of nu in schoonheid stoppen of langzaam uitdoven.”

  Volgens de goede Don Jo-traditie is unaniem gekozen voor deze eerste optie.

  Niet alleen voor Yves en het bestuur was dit een moeilijke beslissing. Ook voor allen, die soms van bij het prille begin betrokken waren bij het wel en wee van de Winnikse carnavalsvereniging, was het even slikken.

  De beslissing is begin al september genomen. Toch heeft KC Don Jo gewacht op de opening van het nieuwe carnavalsjaar op 11 november om het nieuws officieel bekend te maken.

  Tijd om terug te blikken, bijvoorbeeld op de rivaliteit tussen Don Jo en Don Kuiper in 1980, waarbij de laatste naast de keizerstitel greep. In Denderwindeke was het kot te klein.

  KC Don Jo, we zullen de groep missen; en niet alleen wij.

  MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons