Maarten is eerste G-prins ooit

  03 februari 2024

  NINOVE – Een primeur is het, blijkbaar niet alleen in Ninove, maar ook in België en wie weet nog verder: een G-prins carnaval. Zaterdag 3 februari viel die eer Maarten te beurt.

  Het initiatief voor de verkiezing van een prins voor mensen met een beperking kwam van de Koninklijke Karnavalraad, in samenwerking met de vzw Schoonderhage.

  Niet alleen bewoners van Schoonderhage konden zich kandidaat stellen, maar elke persoon met een beperking uit Ninove en omgeving kon dingen naar de prinsentitel.

  Prins Maarten

  In een goed gevulde zaal Cloë traden Steffi, Olivier, Pascal, Sven en Maarten aan voor een show. Zij stelden zichzelf voor via een voordracht of een liedje en namen ook deel aan een quiz. De show telde mee voor 70 % en de quiz voor 30 %. Tim Appelmans presenteerde het geheel.

  De jury kende uiteindelijk de titel van eerste G-prins toe aan Maarten. Hij en zijn ouders waren maar wat blij met de prinsentitel.

  En het is niet zomaar een titel. Prins Maarten krijgt een eigen kostuum, hoed met pluim en een eigen prinsenwagen; net als de stadsprins, die zaterdagnacht zal gekend zijn. Je kunt hen samen met de prins en prinses van de senioren en de kinderprins en- prinses toejuichen tijdens de rozezondagtrein op 18 februari.

  MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons